Æg i kokotte med laks og asparges

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
egg_kokotte_laks
Tilberedning
Smør kokotterne og kom små stykker laks i bunden.
Gem 8 strimler laks til pynt.
 
slå et æg ud ovenpå laksen og krydr med en smule salt og peber, og hæld 1 spsk fløde over hvert æg.
 
Læg staniol over kokotterne og sæt dem i et ovnfast fad, og akom så meget kogende vand ved, at det når mindst halvt op på kokotterne.
 
Sæt fadet i en 190° ovn, og bag æggene, til hviden netop er stivnet,, og blommen stadigvæk er blød, 12-15 minutter.
 
Server med et par strimler laks på toppen, og pynt med tynde asparges.
 
Skær rugbrødsskiverne i 1 cm. strænger og rist dem til de er sprøde udenpå.
 
4 personer

 4 æg
100 g røget laks
lidt smør
4 spsk fløde
8 stængler asparges
usprøjtet citron
salt og peber
2 skiver rugbrød
 

 


Tips:

Laks kan erstattes af kogt skinke eller hakkede krydderurter.

Kilde: F2008-01
   

Udskriv

Vin og sygdom

Noget tyder på, at rødvin:

  • forbedrer kolesterolbalancen
  • kan forebygge visse kræftformer som tyktarms- og lungekræft, idet antioxidanter fra de blå druers skin kan stoppe kræftcellers vækst

Vin dagligt

1-2 glas vin om dagen nedsætter risikoen for en blodprop i hjertet, når man er fyldt 50, og heller et glas om dagen end syv om lørdagen