Salat med stenbiderrogn

Brugervurdering: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 
Salat stenbiderrogn
 
Tilberedning

Skær polentaen i rustikke terninger og rist dem i rigeligt olie på en varm pande. Lad dem dryppe af på køkkenrulle, og krydr med salt.

Rør rygeost og yoghurt sammen, og smag til med salt og citronsaft.
Vend salat, agurk, avokado, radiser og rødløg med en smule olivenolie og æbleeddike, og anret salaten på to store tallerkener.

Top med stenbiderrogn, polenta-croutoner og rygeostedressing, og servér straks med rugbrød til.

 
 
2 personer
OBS: denne ret er en del af en ugemenu

 

kold polenta fra
olivenolie
salt

ENDVIDERE:
100 g rygeost
100 g drænet yoghurt
salt
1 spsk. citronsaft

SALAT:
100 g blandet salat
½ agurk i tynde strimler
2 avokadoer i tynde skiver
1 bundt radiser i tynde skiver
1 lille rødløg i tynde skiver
1 spsk. olivenolie
1 spsk. æbleeddike
salt og peber
200 g renset stenbider rogn

TILBEHØR:rugbrød

 

 

Kilde: F2012-apr

Udskriv

Vin og sygdom

Noget tyder på, at rødvin:

  • forbedrer kolesterolbalancen
  • kan forebygge visse kræftformer som tyktarms- og lungekræft, idet antioxidanter fra de blå druers skin kan stoppe kræftcellers vækst

Vin dagligt

1-2 glas vin om dagen nedsætter risikoen for en blodprop i hjertet, når man er fyldt 50, og heller et glas om dagen end syv om lørdagen