Pasta med asparges

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
pasta med asparges
Tilberedning
Kog pastaen i letsaltet vand, til den er al dente.

Knæk den nederste, træede del af aspargesene, og kassér den. Skær aspargesene i skrå skiver, og hæld vand tilsat smør over i en sauterepande. Kom aspargesene i, når vandet koger, og lad dem dampe i 1 minut.

Dræn vandet fra pastaen, og kom den og citronskallen i aspargesene.
Lad det hele varme i yderligere ½-1 minut. Krydr med mynte, olivenolie og salt og peber, og servér straks med rigelige mængder parmesan på toppen. 
 
2 personer

150 g god tørret pasta
salt
250 g grønne asparges
1 dl vand + 1 spsk. smør
fintrevet skal af 1 økocitron
½ bundt mynte, hakket
1 spsk. ekstrajomfruolivenolie
salt og peber
parmesanflager

 

Kilde: F2009-17
   

Udskriv

Vin og sygdom

Noget tyder på, at rødvin:

  • forbedrer kolesterolbalancen
  • kan forebygge visse kræftformer som tyktarms- og lungekræft, idet antioxidanter fra de blå druers skin kan stoppe kræftcellers vækst

Vin dagligt

1-2 glas vin om dagen nedsætter risikoen for en blodprop i hjertet, når man er fyldt 50, og heller et glas om dagen end syv om lørdagen