Risotto med forårsgrønt

Brugervurdering: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

Risotto forrsgreen

4 personer

1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
100 g bacon
200 g risottoris
2 dl hvidvin
1 liter grøntsagsbouillon
1 bakke babyspinat, 100 g
400 g cocktailtomater
50 g hel parmesanost
Salt og peber
1 potte frisk basilikum, grøn

Tilberedning

Hak løg og pres hvidløgene.

Varm olie på en sautepande og svits løg, hvidløg og bacon ved svag varme til det er næsten sprødt, men uden at løgene tager farve.
Tilsæt ristene og rist til de er gyldne.
Hæld hvidvin på og lad det fordampe.
Spæd gradvist til med bouillon og lad risene simre ved svag varme i ca. 20 minutter til de er møre og bouillonen kogt ind.

Skyl spinaten og slyng den godt tør.
Skær tomaterne i både.
Skær flager af parmesanosten til pynt.
Resten af osten rives fint.
Vend forsigtigt spinat, tomater og reven parmesanost i risottoen og varm igennem til spinaten falder sammen.

Smag risottoen til med salt og peber og server med masser af basilikum og parmesanflager.

Kilde: Sæson

Udskriv

Vin og sygdom

Noget tyder på, at rødvin:

  • forbedrer kolesterolbalancen
  • kan forebygge visse kræftformer som tyktarms- og lungekræft, idet antioxidanter fra de blå druers skin kan stoppe kræftcellers vækst

Vin dagligt

1-2 glas vin om dagen nedsætter risikoen for en blodprop i hjertet, når man er fyldt 50, og heller et glas om dagen end syv om lørdagen