Koteletter & salviebagte kartofler

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Koteletter salviekart

4 personer

4 stk. koteletter

salt og groftkværnet peber

frisk salvie

4 stk. store kartofler

3 stk. rødløg

olie

1 stk. citron

2 stk. pærer


Tilberedning

Krydr koteletterne med salt, peber og læg et salvieblad på hver.

Skrub kartofler og skær dem i både.

Pil løgene og skær dem i både.

Læg dem i et ovnfast fad, krydr med salvie, salt og peber og dryp med olie.

Sæt fadet i ovnen ca. 15 min. ved 200°C.

Skær pærerne i både, læg dem ved kartoflerne, dryp med citronsaft fra ½ citron og skær den anden halvdel i små stykker.

Læg citronstykkerne ved og sæt fadet tilbage i ovnen endnu 15 min.

Brun hurtigt koteletterne 1 min. på hver side, sænk temperaturen og steg dem endnu 2-3 min. på hver side ved middelvarmen.

Kilde: Føtex 01-2014

Udskriv

Vin og sygdom

Noget tyder på, at rødvin:

  • forbedrer kolesterolbalancen
  • kan forebygge visse kræftformer som tyktarms- og lungekræft, idet antioxidanter fra de blå druers skin kan stoppe kræftcellers vækst

Vin dagligt

1-2 glas vin om dagen nedsætter risikoen for en blodprop i hjertet, når man er fyldt 50, og heller et glas om dagen end syv om lørdagen