Aspargeskartofler med rødløg og kapers

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Aspargeskartofler rodlog
Tilberedning

Skær de kogte aspargeskartofler i skiver på 1 cm

Varm smørret på en pande og sauter kartoflere 3-4 min.
Kom rødløg ved og lad det sautere i endnu et min.
Kom kapers og hakket persille ved kartoflerne og smag til med salt og friskkværnet peber.


Ærtekompot

Varm smørret op i en gryde, sauter løget ved svag varme til de er bløde uden at tage farve.

Kom hvidløg og timian i og sauter i et par min. ved svag varme.

Kom ærter og grøntsagsbouillon i og lad det småkoge til ærterne er møre, ca. 6 min.

Blend med en stavblender til en grov mos.

Smag til med salt og friskkværnet peber.

Server de varme kartofler med kotelet eller fisk og ærtekompot
 
4 personer

800 g pillede aspargeskartofler, kogte men stadig faste
40 g smør
1 rødløg finthakket
3 spsk kapers
1 dl hakket persille
salt og friskkværnet peber

 
Ærtekompot:
1 spsk smør
1 lille finthakket løg
1 fed knust hvidløg
1 spsk timianblade
400 g fine ærter
1 dl grøntsagsbouillon
salt og friskkværnet peber

Tilbehør:
Timianstegt kotelet - kan også serveres med ovnstegt fisk med timian



 

Kilde: B-Kartofler
   

Udskriv

Vin og sygdom

Noget tyder på, at rødvin:

  • forbedrer kolesterolbalancen
  • kan forebygge visse kræftformer som tyktarms- og lungekræft, idet antioxidanter fra de blå druers skin kan stoppe kræftcellers vækst

Vin dagligt

1-2 glas vin om dagen nedsætter risikoen for en blodprop i hjertet, når man er fyldt 50, og heller et glas om dagen end syv om lørdagen