Laksebøffer og kartoffelgratin

Brugervurdering: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 
Laks kartoffelgratin
Tilberedning

Dryp laksesteaksene med citronsaft, pensl dem med et pænt lag chilisauce, drys salt og peber på og svøb en skive parmaskinke om hver laksesteak.

Læg laksen i et smurt ovnfast fad.

Kog kartoflerne og jordskokker/courgetter i let saltet vand i 10.12 minutter, af dryp og mos groft. Tilsæt lidt olivenolie, salt, peber og reven muskatnød og fordel mosen i fire små, velsmurte portionsforme.

Bag laksen og gratin i ovnen ved 200° i ca. 20 min. og server med tilbehøret.
 
4 personer

4 laksesteaks
citronsaft
sød chilisauce
salt
friskkværnet peber
4 skiver parmaskinke


Kartoffel-josdskokkegratin
2-3 jordskokker i tern
eller ½ courgette i tern
 10-12 mellemstore kartofler i tern
olivenolie
reven muskatnød


Tilbehør

Dampede sukkerærter, lidt salat eller dampet spinat



En favorit - om sommeren med courgetter i gratinen i stedet for jordskokker.

 

Kilde: A2005-25
   

Udskriv

Vin og sygdom

Noget tyder på, at rødvin:

  • forbedrer kolesterolbalancen
  • kan forebygge visse kræftformer som tyktarms- og lungekræft, idet antioxidanter fra de blå druers skin kan stoppe kræftcellers vækst

Vin dagligt

1-2 glas vin om dagen nedsætter risikoen for en blodprop i hjertet, når man er fyldt 50, og heller et glas om dagen end syv om lørdagen