Smörgås pepparkakor

Smorgas1

Ingredienser

32 stk

200g margarine
4,5 dl sukker
1 dl sirup - mørk
1,75 dl vand
½ spsk kanel - stødt
½ spsk ingefær - stødt
½ spsk nelliker - stødt
1 spsk pommeransskal (kan udelades)
½ spsk natron
1 spsk vand
750 g mel

Tilberedning

Traditionel varme 200° - 15-17 min.

1 Lad margarine, sukker,sirup og vand varme op uden at koge
2 Hak pommeransskallen fint 
3 Si alle krydderierne i, rør grundigt og lad afkøle 
4 Bland natron, opløst i 1 spsk vand, og mel i.
Det er bedst at røre dejen på en køkkenmaskine, da dejen bliver ret sej 
5 Lad dejen køle af i køleskabet i nogle timer eller til næste dag
6 Form en skefuld dej til en rund bolle som trykkes flad
Pas på de ikke bliver for store og for tykke, de hæver en hel del 
Se før/efter billedet nederst på siden
7

Bag i 15-17 min. ved 200° traditionel varme
Bag ikke for længe, så bliver kagerne for sprøde
Anvendes varmluft bliver kagerne for sprøde

 

Kagerne skal helst være seje

Smager fortrinlige med smør og ost

Hos os er de en tradition i julemåneden

Kilde: En svensk kollega tilbage i 70'erne

Smorgas3

Smorgas4

Smorgas2

Tags: Nelliker stødt, Ingefær - Stødt, Kanel - stødt, Sirup - mørk

Udskriv Email

Omsæt mål

Husholdningsmål

Har du behov for omregning af mål, så tage et kig  her, dette er gode gamle danske husråd. Klik her