Supper

Udskriv

Spicy thaisuppe med rejer

Sendt til Fisk

Brugervurdering:  / 0

spicy thaisuppe rejer

4 personer

4 fed hvidløg

1 løg

ca. 10-15 g frisk ingefær

4-5 gulerødder

kokos- eller rapsolie til stegning

2 tsk grøn karrypasta (Santa Maria)

1 broccoli

1/2 frisk rød chili

1/2 frisk grøn chili

1 dåse kokosmælk (ikke light)

8-10 dl vand

1 spsk bouillon (svarer til 2 terninger)

revet skal af 1 lime

3 spsk fish sauce

2 spsk soja

salt

500 g rejer

Tilberedning

Hak løget groft og hvidløg og ingefær fint. Skær gulerødderne i tern og broccolien i stykker. Halver chilierne og fjern kernerne.

Opvarm olie i en stor gryde, og svits løg, hvidløg, ingefær og gulerødder sammen med karrypasta, indtil løgene begynder at blive bløde.

Tilsæt så broccoli og de halve chilier. Svits et øjeblik og hæld kokosmælk, vand, bouillon, limeblad, fish sauce og soja ved. Bring i kog, og lad simre under låg i ca. 30 minutter.

 

Tag en halv rød og en halv grøn chili fra (mere, hvis du ikke vil have det meget stærkt) og blend suppen.

Varm igennem, smag til med salt og varm rejerne ganske kort i suppen.

Server rygende varm. 

Kilde: hjemmehosxenia.dk

Udskriv

Ferskensuppe med bacon

Sendt til Svinekød

Brugervurdering:  / 5
nofoto
 
Tilberedning

Bacon, løg og hvidløg brunes med fedtstof i gryden.

Karry, hakkede tomater, bouillon, fløde, salt og peber tilsættes og suppen koges sammen.

Halvdelen af ferskerne blendes og hældes i suppen.

Resten skæres i små stykker og tilsættes kort før servering.

 
4 personer

50 g fedtstof 
2 fed hvidløg 
200 g hakkede løg (ca.2) 
200 g bacon i tern 
2 tsk karry 
2 terninger grøntsagsbouillon 
4 dl vand 
1 dåse hakkede tomater 
2 dl fløde 
1 dåse ferskner 
salt og peber

Pynt med brøndkarse

 

Tips:

En super lækker ret, der er meget let og hurtig at tilberede. Den kan sagtens laves dagen før og er altid en succes.

 

 

Kilde: Alletiders Kogebog
   

 

Udskriv

Thaisuppe med rejer

Sendt til Fisk

Brugervurdering:  / 4
Thaisuppe rejer
 
Tilberedning
Skræl gulerødder, pil løg, og skær begge dele i små tern.
Gør peberfrugten i stand, og skær den i tern.
Bræk broccolien i små buketter.
Steg grønsagerne i olie i 2-3 min.
 
Rør karrypasta, sambal oelek og fiskesauce i.
Tilsæt kokosmælk og vand.
 
lad suppen koge op. Kog under låg, til grønsagerne er blevet lidt møre, men stadig har bid. (10 min)
Tilsæt de afdryppede vandkastanjer.
 
Tag gryden af varme, og tilsæt rejerne lige før serveringen.
 
4 personer

300 g rejer
2 gulerødder
1 løg
1 rød peberfrugt
250 g broccoli
1 spsk olie
1½ spsk rød karrypasta
½ thsk sambal oelek
4 spsk fiskesauce
1 dåse kokosmælk
8 dl vand
1 dåse vandkastanjer i skiver/kvarte (225g)
Tilsæt mere sambal oelek og rød karrypasta, hvis du vil have en størkere suppe.
 
 
Rejerne kan erstattes med kogt eller stegt kylling.





Kilde:SB2009-10
   
Udskriv

Tomatsuppe og pestobrød

Sendt til Grøntsager

Brugervurdering:  / 0
Tomatsuppe_pestobread
 
Tilberedning
Hak løg og hvidløg, og skær gulerødder og bladselleri i mindre stykker.
Hæld det hele i en gryde sammen med tomat og bouillon, og lad det koge under låg for svag varme i 20 minutter.
 
Blend suppen, og smag den til med salt og peber.
 
Smør pesto på brødene, skær mozarellane i skiver og fordel på brødene. Klap dem sammen og grill, i en toaster, til de er sprøde og osten smeltet.
 
4 personer

2 løg
2 fed hvidløg
4 fulerødder
3 stilke bladselleri
2 dåser hakkede tomater
1 l hønsebouillon
salt og peber
4 sandwichbrød
4 tsk grøn pesto
200 g frisk mozzarella

 

Server suppen rygende varm med pesto på toppen



Energi pr. person:
kcal 611

Kilde: F2008-01
   
Udskriv

Porresuppe med røget laks

Sendt til Fisk

Brugervurdering:  / 0
Porresuppe_roget_laks
 
Tilberedning
Sauter kartofler, porrer og hvidløg i lidt olivenolie i en stor gryde.
Lad det varme stille og roligt op i ca. 5-7 minutter, uden at det tager farve.
Kom hvidvinen i gryden, og bring det i kog. Hæld bouillonen på, og lad stuppen simre under låg i 30-35 minutter, eller til grøntsagerne er møre.
Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt og peber.
Anret suppen med skiver af røget laks. Top med hakket purløg, og server straks med groft brød til.
 
2 personer
1 bagekartoffel igrove tern ca. 300 g
3 porrer i skiver
3 fed hvidløg
lidt olivenolie
1 dl hvidvin
1 litger grøntsagsbbouillon
salt og peber
 
Endvidere:
100 g røget laks
hakket purløg
groft brød
Kilde: F2010-05
   
Udskriv

Ærtecremesuppe med rejer & skum

Sendt til Fisk

Brugervurdering:  / 0
rtesuppe skum
Tilberedning

Sautér finthakket skalotteløg i smør uden det tager farve.

Tilsæt hønsebouillon og lad det koge i 5 min.

Kom ærterne ved og blend suppen, til ærterne er helt findelte.

Tilsæt fløde samt rejer og kog op.

Smag til med salt og peber.

Tilsæt æblecider, og servér suppen straks med et drys dild.

 
4 personer

1 stk skalottløg
15 g smør
½ l hønsebouillon
500 g ærter
1½ dl fløde 13%
Salt & peber
150 g rejer
1½ dl æblecider
Dild

Kilde:
   
Udskriv

Blomkålssuppe med bagt parmaskinke

Sendt til Svinekød

Brugervurdering:  / 0
blomkaalssuppe parmaskinke
Tilberedning

Pluk halvdelen af blomkålen i små buketter og gem.

Kog resten med bouillong sammen med den snittede kartoffel.

Imens lægges skinken på et stykke bagepapir og bages i en varm ovn, 180

grader i 8-10 minutter.

Blend suppen og kog den igennem med blomkålsbuketterne, der blev lagt til side.

Smag til med salt og peber. Tilsæt plukket koriander og servér med den bagte parmaskinke.

 
4 personer

1 stk blomkål
1 l hønsebouillon
1 stk bagekartoffel
8 skiver parmaskinke
Koriander - frisk
Salt & peber

Kilde:
   
Udskriv

Kokossuppe med rejer

Sendt til Fisk

Brugervurdering:  / 1
Kokossuppe rejer
Tilberedning

Pil skallen af rejerne, men lad den yderste haleskal sidde på.

Skær en ridse langs ryggen på rejen, og fjern den klare tarmstreng.

Varm olien op, og vend rejer og løg heri, uden at det tager farve. Tag rejerne op, og stil til side.

Kom de skivede champignon ved, og vend dem med. Tilsæt skrællet finthakket ingefær, fintskåret chilepeber, citrongræs i tynde ringe og hvidløg.

Sauter det over jævn god varme i 2-3 minutter. Tilsæt limeskal og kom bouillonen ved. Kog suppen igennem i 3-5 minutter.

Rør kokosmælken igennem, og kom den ved. Rør godt og kog op.

Tilsæt tyndskåret forårsløg, korienader og basilikum. Smag til med limesaft, friskhakket koriander, salt og peber.

 
4 personer

20 stk kinarejer
2 spsk vindruekerneolie
3 stk skalotteløg
150 g champignon
3 tsk frisk hakket ingefær
1-2 stk chilipeberfrugt
3 stk citrongræs
2 fed hvidløg
1 stk limefrugt
3 dl hønsebouillon
4 dl kokosmælk
4 stk forårsløg
1 bdt koriander - frisk
1 bdt basilikum - frisk
Salt & peber

 




 

Denne suppe er en thailandsk klassiker, der oftest tilberedes med kylling - eller som her med rejer.

Kilde:
   
Udskriv

Cremet suppe af grove grøntsager

Sendt til Grøntsager

Brugervurdering:  / 0
Cremet suppe
Tilberedning

Grønsagerne skæres i tern.

Bacon skæres i mindre stykker og steges sprødt i en gryde, tages op.

Grønsager, bouillon og merian kommes i gryden.

Suppen koges under låg i ca. 20 min.

Blendes i en blender eller food processor.

Varmes op igen og smages til med citron og salt.

Bacon kommes i og persillen hakkes og serveres til suppen.

 
4 personer

1 stk selleri
300 g hvidkål
3 stk kartofler
75 g bacon
1,2 l grøntsagsbouillon
1 spsk merian
1 tsk citronsaft
½ tsk salt
½ bdt persille


TILBEHØR

400 g groft brød

Kilde:
   
Udskriv

■ Jordskokkesuppe med ristede kammuslinger

Sendt til Fisk

Brugervurdering:  / 2

Flyttet til lv10.dk 

 

Udskriv

Hokaido-græskarsuppe

Sendt til Grøntsager

Brugervurdering:  / 0

 

   

4 personer

2 løg
1 gulerod
1/4 selleri
1 mellemstort hokaidogræskar (ca. 1 kg)
2 spsk olivenolie
1½ spsk fintrevet ingefær
1 l stærk hønsebouillon
salt og peber

PYNT:
cremefraiche
knuste rosa peberkorn

TILBEHØR:
flute eller andet brød

Gør grøntsagerne i stand:
Hak løgene groft, skær guleroden og sellerien i terninger.
Skær hokaidoen over, fjern kærner og skræl den.
Skær det orange kød i terninger.

Varm olien i en gryde, og tilsæt løg, gulerod og græskar. Svits et par minuttter.

Kom ingefær i, og lad den svitse med 1-2 minutter.

Hæld bouillonen på, og bring suppen i kog. Lad suppen koge 20-30 minutter over svag varme, til grøntsagerne er helt møre.

Purér suppen direkte i gryden med en stavblender.

Smag suppen til med salt og lidt knust rosa peber.

Kom en skefuld cremefraiche og lidt knuste peberkorn på hver protion.

 

 

 

Kilde: F2001-45

Prøv også

Vin og sygdom

Noget tyder på, at rødvin:

  • forbedrer kolesterolbalancen
  • kan forebygge visse kræftformer som tyktarms- og lungekræft, idet antioxidanter fra de blå druers skin kan stoppe kræftcellers vækst

Vin dagligt

1-2 glas vin om dagen nedsætter risikoen for en blodprop i hjertet, når man er fyldt 50, og heller et glas om dagen end syv om lørdagen