Udskriv

Hokaido-græskarsuppe

Sendt til Grøntsager

Brugervurdering:  / 0
DårligBedst 

 

   

4 personer

2 løg
1 gulerod
1/4 selleri
1 mellemstort hokaidogræskar (ca. 1 kg)
2 spsk olivenolie
1½ spsk fintrevet ingefær
1 l stærk hønsebouillon
salt og peber

PYNT:
cremefraiche
knuste rosa peberkorn

TILBEHØR:
flute eller andet brød

Gør grøntsagerne i stand:
Hak løgene groft, skær guleroden og sellerien i terninger.
Skær hokaidoen over, fjern kærner og skræl den.
Skær det orange kød i terninger.

Varm olien i en gryde, og tilsæt løg, gulerod og græskar. Svits et par minuttter.

Kom ingefær i, og lad den svitse med 1-2 minutter.

Hæld bouillonen på, og bring suppen i kog. Lad suppen koge 20-30 minutter over svag varme, til grøntsagerne er helt møre.

Purér suppen direkte i gryden med en stavblender.

Smag suppen til med salt og lidt knust rosa peber.

Kom en skefuld cremefraiche og lidt knuste peberkorn på hver protion.

 

 

 

Kilde: F2001-45

Prøv også

Vin og sygdom

Noget tyder på, at rødvin:

  • forbedrer kolesterolbalancen
  • kan forebygge visse kræftformer som tyktarms- og lungekræft, idet antioxidanter fra de blå druers skin kan stoppe kræftcellers vækst

Vin dagligt

1-2 glas vin om dagen nedsætter risikoen for en blodprop i hjertet, når man er fyldt 50, og heller et glas om dagen end syv om lørdagen