Udskriv

Skinkemuffins

Sendt til Småretter

Brugervurdering:  / 2
DårligBedst 

Skinkemuffins

12 stk
 
 
 

1 dl finvalsede havregryn (Ca. 30g)

1 dl mælk

4-5 stk soltørrede tomater (Ca 40 g)

1 lille dåse majs

200 g skinke i tern

200 g hvedemel

1 stk æg

2 spsk fedtstof

1½ tsk bagepulver

1 tsk tørret oregano

1 tsk salt

Tilberedning

Havregrynene sættes i blød i mælken i ca. 15 min.

 

De soltørrede tomater hakkes fint.

 

Alle ingredienserne, undtagen skinke, røres godt sammen med en håndmikser. Skinketernene vendes i.

 

Dejen fordeles i 12 muffinsforme og bages ved 200° C i ca. 30 min. på midterste ovnrille. 

 

Kilde:Vi skal spise

Vin og sygdom

Noget tyder på, at rødvin:

  • forbedrer kolesterolbalancen
  • kan forebygge visse kræftformer som tyktarms- og lungekræft, idet antioxidanter fra de blå druers skin kan stoppe kræftcellers vækst

Vin dagligt

1-2 glas vin om dagen nedsætter risikoen for en blodprop i hjertet, når man er fyldt 50, og heller et glas om dagen end syv om lørdagen