Udskriv

Røget makrel rilette med stenbiderrogn og spinatsalat

Sendt til Småretter

Brugervurdering:  / 0
DårligBedst 

makrelrilette

BUFFET TlL 8 PERSONER ELLER FORRET TIL 6 PERSONER

 

2 røgede makreller à ca. 350 g 

1 dl. god mayonnaise

1 bdt fintsnittet dild

2-3 spsk aalborg dild aquavit

1 fennikel i fine tern blandet med citronsaft

salt og peber

2 rødløg i små tern

100 g stenbiderrogn

200 g fin frisk spinat 

citronsaft

olivenolie

 

Tilbehør

ristet rugbrød

Tilberedning

Rør mayonnaisen lind med akvavit, tilsæt dildspidserne og smag dressingen til med salt, peber og eventuelt citronsaft.

Fjern skind og ben fra makrellerne og mos dem groft med en gaffel.

Bland fennikel og rødlog med makrellen og rør dressingen i til en tæt blanding.

Smør den ud på tallerkner.

Fordel stenbiderrognen over.

Vend spinaten sammen med lidt olivenolie og citronsaft. Krydr med salt og peber.

Anret spinaten på rilletten og server den med ristet rugbrød til.

Kilde: brochure

Vin og sygdom

Noget tyder på, at rødvin:

  • forbedrer kolesterolbalancen
  • kan forebygge visse kræftformer som tyktarms- og lungekræft, idet antioxidanter fra de blå druers skin kan stoppe kræftcellers vækst

Vin dagligt

1-2 glas vin om dagen nedsætter risikoen for en blodprop i hjertet, når man er fyldt 50, og heller et glas om dagen end syv om lørdagen