Udskriv

Spinatsalat med linser og cherrytomater

Sendt til Salater

Brugervurdering:  / 1
DårligBedst 

Spinatsalat linser

4 personer

125 g små, grønne linser
125 g daggammelt brød
2 tsk olie
250 g cherrytomater skåret i halve
75 g babyspinat
1 fintsnittet rødløg
2 tsk olivenolie
Salt og peber
75 g blå ost, mild gedeost eller feta

Tilbehør
En god oksebøf eller andet velkrydret kød

Tilberedning

Kog linserne efter anvisningen på pakningen, afdryp og afkøl dem.

Skær eller riv brødet i mindre, mundrette stykker, vend dem i olie og rist dem gyldne og sprøde i ovnen eller på en pande.

Afkøl og bland dem med linser, cherrytomater, spinatblade og rødløg samt olivenolie, salt og peber.

Smuldr ost over og server.

Kræver en kraftig rødvin.

Kilde: Sæson

Prøv også

Vin og sygdom

Noget tyder på, at rødvin:

  • forbedrer kolesterolbalancen
  • kan forebygge visse kræftformer som tyktarms- og lungekræft, idet antioxidanter fra de blå druers skin kan stoppe kræftcellers vækst

Vin dagligt

1-2 glas vin om dagen nedsætter risikoen for en blodprop i hjertet, når man er fyldt 50, og heller et glas om dagen end syv om lørdagen