Udskriv

Quinoasalat med bagte rødbeder

Sendt til Salater

Brugervurdering:  / 0
DårligBedst 

Quinoasalat rodbeder

4 personer

500 g rødbeder
500 g gulerødder
1-2 spsk olie
Salt
1 dl quinoa - røde eller sorte (kan erstattes af bulgur eller cous cous)
2 appelsiner
1 bakke blandede salatblade (100 g)

Vinaigrette

3 spsk olivenolie
1 spsk eddike
1 tsk flydende honning
1 tsk grovkornet sennep

Tilberedning

Skræl rødbeder og gulerødder og skær i mundrette stykker.
Vend grøntsagerne med olie og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
Drys med salt og bag dem ved 200 grader i ca. 30 minutter.

Skyl quinoa og kog i dobbelt så meget vand tilsat salt.
Kog i ca. 15 minutter ved svag varme.
Hæld quinoa i en sigte og afkøl.

Skræl appelsinerne og skær i fileter.
Skyl salaten og slyng den tør.
Ryst ingredienserne til dressingen sammen.
Vend grøntsager med qunioa, appelsiner, salat og dressing.

Kilde: Sæson

Vin og sygdom

Noget tyder på, at rødvin:

  • forbedrer kolesterolbalancen
  • kan forebygge visse kræftformer som tyktarms- og lungekræft, idet antioxidanter fra de blå druers skin kan stoppe kræftcellers vækst

Vin dagligt

1-2 glas vin om dagen nedsætter risikoen for en blodprop i hjertet, når man er fyldt 50, og heller et glas om dagen end syv om lørdagen