Udskriv

Kålsalat med persilleyoghurt

Sendt til Salater

Brugervurdering:  / 0
DårligBedst 

Kaalsalat persilleyoghurt

4 personer

 

½ lille hvidkål (ca. 300 g renset kål)
½ lille rødkål (ca. 300 g renset kål)
2 tsk sukker
1 tsk salt
100 g tørrede abrikoser
2 æbler
50 g mandler
50 g soltørrede tranebær

 

Persilleyoghurt
1 bundt persille
2 dl yoghurt naturel
1 spsk mayonnaise
1 spsk sød sennep
Salt og peber

Tilberedning

Fjern stokkene og de yderste blade fra de to slags kål.
Snit kålen fint.
Vend sammen og drys med salt og sukker.
Kram kålen godt og lad den stå, mens det øvrige tilberedes.

Hak abrikoserne.
Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus og skær æblerne i både.
Rist mandlerne gyldne på en tør pande og hak dem.

Skyl og hak persillen.
Rør yoghurt med mayonnaise, sennep og persille.
Smag dressingen til med salt og peber.

Vend de to slags kål med dressing, abrikoser, soltørrede tranebær og æbler.
Drys mandlerne over salaten.

Kilde: Sæson

Vin og sygdom

Noget tyder på, at rødvin:

  • forbedrer kolesterolbalancen
  • kan forebygge visse kræftformer som tyktarms- og lungekræft, idet antioxidanter fra de blå druers skin kan stoppe kræftcellers vækst

Vin dagligt

1-2 glas vin om dagen nedsætter risikoen for en blodprop i hjertet, når man er fyldt 50, og heller et glas om dagen end syv om lørdagen