Udskriv

Bagt kartoffelsalat med porre

Sendt til Salater

Brugervurdering:  / 0
DårligBedst 

Kartoffelsalat porre

4 personer

800 g kartofler
1-2 spsk. olivenolie
Salt og peber
2 porrer
2 pærer

Urtemayonnaise
1 lille håndfuld friske krydderurter fx
estragon, kruspersille, bredbladet persille eller basilikum
1/2 dl creme fraiche
1/2 dl mayonnaise
Salt og peber


Tilberedning

Skrub eller skræl kartoflerne og skær dem i mundrette stykker.

Vend kartofler med olien og bag dem ved 200 grader i ca. 20 min.

Rens porrerne og skær dem i ringe.
Damp porrerne i ca. 3 min.
Afdryp porrerne.

Skær pærerne i kvarte, fjern kernehus og skær pærerne i tern.

Vend porre og pærer med kartofler.

Rør cremefraiche og mayonaisse sammen.
Hak krydderurterne og rør dem i blandingen og smag til med salt og peber.

Dryp urtemayonnaisen over kartoffelsalaten.

 


 

Kilde: Sæson

Vin og sygdom

Noget tyder på, at rødvin:

  • forbedrer kolesterolbalancen
  • kan forebygge visse kræftformer som tyktarms- og lungekræft, idet antioxidanter fra de blå druers skin kan stoppe kræftcellers vækst

Vin dagligt

1-2 glas vin om dagen nedsætter risikoen for en blodprop i hjertet, når man er fyldt 50, og heller et glas om dagen end syv om lørdagen