Udskriv

Salat med varmrøget laks, dild og spidskål

Sendt til Salater

Brugervurdering:  / 0
DårligBedst 

Salat laks dild spidskaal

2 personer

1 bundt radiser
¼-½ spidskål
4 spsk græsk yoghurt
1 tsk dijonsennep
lidt salt og citronsaft
1 spsk dild, finthakket
1 knsp cayennepeber
400 g varmrøget laks, f.eks.med sort peber
plukket dild til drys på salaten

Tilbehør: brød


Tilberedning

Skær top og bund af radiserne og skær dem i halve eller kvarte stykker. Snit spidskålen i tynde strimler.

 

Rør græsk yoghurt sammen med dijonsennep, salt, citronsaft, dild og lidt cayennepeber. Vend spidskålen sammen med dressingen. Smag på det og krydr evt. med ekstra salt og peber.

 

Anret spidskålen på et fad og kom stykker af varmrøget laks ovenpå kålen. Drys dild og radiser over som pynt.

 

Kilde: AFD-maj2012

Vin og sygdom

Noget tyder på, at rødvin:

  • forbedrer kolesterolbalancen
  • kan forebygge visse kræftformer som tyktarms- og lungekræft, idet antioxidanter fra de blå druers skin kan stoppe kræftcellers vækst

Vin dagligt

1-2 glas vin om dagen nedsætter risikoen for en blodprop i hjertet, når man er fyldt 50, og heller et glas om dagen end syv om lørdagen