Udskriv

Broccolisalat med kylling og rugbrødschips

Sendt til Salater

Brugervurdering:  / 0
DårligBedst 

Broccolisalat kylling

4 personer

500 g kyllingefilet
Salt, peber
1 spsk rapsolie
500 g broccoli
1 lille romainesalat
200 g cherrytomater
30 g hasselnødder (gerne ristet på en tør pande, fjern derefter den mørke hinde)

Dressing
1 tsk sennep
1 tsk rapsolie
1 spsk finthakket dild
2 tsk æbleeddike
½ tsk salt
peber

 

Rugbrødschips
4 skiver rugbrød, 1 cm tykke
1 tsk koldpresset rapsolie
Flagesalt eller sydesalt

Tilberedning

Skær kødet i tern. Krydr med salt og peber.

Steg kødet gyldent på en pande i olie.

Del broccolien i buketter.
Kog dem 2 minutter i letsaltet vand.
Afdryp og afkøl broccolien i en sigte.

Snit romainesalaten.
Halvér tomaterne.
Hak nødderne.

Bland kylling, broccoli, salat og cherrytomater.

Pisk ingredienserne til dressingen sammen og vend den i salaten.

Drys nødderne over.

Udblød rugbrødskiverne i lidt vand ca. 10 minutter.
Afdryp dem i en sigte.
Rør brødet med olie til en grød.
Smør grøden ud i 16 cirkler på bagepapir.
Drys med lidt salt.
Bag rugbrødschipsene ved 200 gr. på midterste ovnribbe ca. 25 minutter og servér til salaten.

Kilde: Sæson

Vin og sygdom

Noget tyder på, at rødvin:

  • forbedrer kolesterolbalancen
  • kan forebygge visse kræftformer som tyktarms- og lungekræft, idet antioxidanter fra de blå druers skin kan stoppe kræftcellers vækst

Vin dagligt

1-2 glas vin om dagen nedsætter risikoen for en blodprop i hjertet, når man er fyldt 50, og heller et glas om dagen end syv om lørdagen