Kager

Udskriv

Æbletærte med vanilje og lakrids

Sendt til Tærter

Brugervurdering:  / 0

Apple lakrids

6 personer

Mørdej
280 g hvedemel
90 g flormelis
150 g smør
1 stort æg

200 g marcipan
4 æbler
1 vaniljestang
2 spsk sukker
2-3 tsk lakridspulver
1 æg til pensling

Tilbehør
Cremefraiche og eller flødeskum


Tilberedning

Kom hvedemel i en skål sammen med sigtet flormelis.
Smuld smørret heri og saml dejen hurtigt med ægget.
Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i ca. 30 minutter før den rulles ud.

Rul mørdejen ud så den kan dække en stor tærteform på 26-28 cm. 
Skær overskydende kanter af fog gem til pynt.

Riv marcipanen på den grove side af et rivejern.
Fordel marcipanen på tærtebunden, fordel godt ud til .

Skær æblerne i kvarte.
Fjern kernehus og skær æblerne i tynde både.
Læg æblerne taglagt på marcipanen i tærteformen.
Flæk vaniljestangen og skrab kornen ud.
Mas kornene samme med sukkeret, så kornene skilles ad.
Rør lakridspulver i vaniljesukkeret.
Fordel vanilje/lakrids sukker over æblerne.

Rul resten af dejen ud og udstik dejen med en stjerneudstikker eller lignende.
Fordel stjernerne over æblerne. 


Pensl med æg og bag tærten ved 180 grader i ca. 20 min. til den er gylden.

Server kagen med flødeskum eller creme friache.

 


 

Kilde: Sæson

Udskriv

Crumblecake med pærer og blåbær

Sendt til Tærter

Brugervurdering:  / 0

Crumblecake

2 personer

1 avocado


Tilberedning

VVenter på opdatering

 


 

Kilde: iF

Udskriv

Fastelavnsboller

Sendt til Andre

Brugervurdering:  / 0

fastelavnsboller

16 boller

Tid: 30 minutter. Hævetid :3o + 30 minutter.

Bagetid: 15-20 minutter.

 

2dl mælk

100 g smør

50 g gær

1 æg

½ tsk salt

2 spsk sukker

evt. ½ tsk stødt kardemomme

ca. 350 g hvedemel

 

Vaniljecreme:

1 æg

2 spsk sukker

. 1 spsk majsstivelse

1 ½ dl mælk

kornene af ½ vaniljestang

 

Fyld til resten af bollerne:

marmelade efter eget valg

marcipan

 

Kakaoglasur:

1oo g flormelis

2 spsk kakao

2 spsk vand

Tilberedning

Dej: Lun mælken i en kasserolle, og lad smørret smelte heri.
Hæld mælk og smør i en ælteskål, og lad det køle af til håndtemperatur.

Rørgæren ud i mælken.

Tilsæt æg,salt, sukker, kardemomme og det meste af melet.

Ælt dejen godt sammen, og tilsæt løbende mere mel, til den er smidig og glat.

Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.

 

Vaniljecreme: Pisk alle ingredienserne sammen i en gryde.

Bring cremen i kog under konstant piskning.

Lad cremen køle af — drys lidt sukker over den for at undgå, at den trækker skind.

Bollerne: Rul dejen ud på et meldrysset bord til en firkant på ca. 30x30 cm.
Skær dejen ud i firkantede stykker.
Læg en skefuld creme, marcipan eller syltetøj midt på hver firkant.
Fold dejen sammen omkring fyldet, og tryk den godt i sammenføjningerne.
Sæt bollerne med lukningen nedad på bageplader med bagepapir.

Lad dem efterhæve i 30 minutter med et viskestykke over.

Bag bollerne i en 200°varm ovn i 15-20 minutter, til de er gyldenbrune.

Lad dem køle af på en rist.

Kakaoglasur: Rør ingredienserne sammen, og pynt bollerne med glasuren. 

Fastelavnsbollerne gemmer på forskelligt fyld.

Foretrækker du ét fyld frem for et andet, bruger du selvfølgelig bare dit yndlings fyld til samtlige boller.

fastelavnsboller1  fastelavnsboller2  fastelavnsboller3

Kilde: Mad!2008-jan/feb

Udskriv

■ Smörgåspepparkakor

Sendt til Andre

Brugervurdering:  / 0

Er flyttet til LV10 Smag det

Udskriv

Verdens nemmeste hindbærtærte

Sendt til Tærter

Brugervurdering:  / 1

Verdens nemmeste hindbrtrte

300 g frosne hindbær

2 æg

150 g sukker

100 g mel

smør til formen


Tips: Server vaniljeis, flødeskum eller cremefraiche, rørt med lidt vaniljesukker, til tærten, og pynt evt. med friske hindbær og sigtet flormelis.

Tilberedning

 

Stil ovnen på 200 grader.

Pisk æg og sukker skummende.

Tilsæt mel lidt ad gangen. Pisk igen.

Smør et tærtefad grundigt med smør.

Hæld dejen i fadet, og fordel bærrene herover.

Kom et par smørklatter på kagen.

Bag kagen i 35-40 min.

 


Kilde: SB 2005-01

Udskriv

Gulerodskage

Sendt til Andre

Brugervurdering:  / 0
Gulerodskage
 
Tilberedning

Æg og sukker piskes sammen mel ,salt , natron vaniliesukker , kanel , bagepulver tilsættes og olien og de revne gulerødderne til sidst .

Frodeles i en bradepande og bages midt i ovnen ca. 30 - 40 min eller til den er gylden  på 200°

Kagen har bedst af at stå til dagen efter inden ostefyldet  lægges på .

Fyldet skal piskes med håndmixer.

 
1 bradepande
6 dl. sukker
3 dl. olie
5  æg
8 dl. mel
3 dl . hakkede hasselnøddekerner
1,5 tsk . salt
3 tsk . natron
3 tsk vaniliesukker
3 tsk. kanel
1 tsk. bagepulver
8 dl . revet gulerødder

Glasur

200 g flødeost neutral
100 g smør
200 g flormelis
2 tsk . vaniliesukker

Kilde: F2008-01
   
Udskriv

Sommerhindbærkage

Sendt til Muffins

Brugervurdering:  / 0
Sommerhindbrkage
 
Tilberedning
 
Pisk æg og sukker i 10 min.
Riv marcipanen fint, og rør den i.
Bland nu hvedemel i sammen med revet citonskal og saft.
Fordel dejen i muffinforme, og bag dem i 10 min ved 200°.
Kagerne flækkes, når de er kolde, og smøres med mosede hindbrær rørt op med lidt sukker.
Sigt flormelis hen over kagerne, og pynt med friske bær.
 
12 stk

2 æg
80 g sukker
60 g marcipan
80 g hvedemel
1citron


Fyld:
200 g hindbær
2 tsk sukker

Pynt:
Flormelis
12 stk hindbær til pynt
 

 
Energi pr. stk: 106 kcal

Kagerne kan fryses, men vent med fyldet, til de skal spises.
Kagerne kan sagtens spises på andre årstider, de er ganske friske og lette.
Kilde: F2008-01
   
Udskriv

Rabarber-marcipantærte

Sendt til Tærter

Brugervurdering:  / 0
rabarber marcipantrte
Tilberedning

Rengør og skær rabarberne i 1 cm stykker.

Læg dem i et tærtefad.

Bland sukker og maizena og drys over raberberne.

Riv marcipanen. Er lettest når det er køleskabskold.

Fordel marcipanen over raberne.

Bag ved traditionel varme ved 175° i ca. 20 minutter, til marcipanen er gylden.


 
8 personer

300 g vinrabarber
1 dl sukker
1 spsk maizena
150 g marcipan

 
Server med cremefraiche rørt med lidt vanillesukker.

Kilde:
   

 

Udskriv

Nem hindbærtærte

Sendt til Tærter

Brugervurdering:  / 0


Tilberedning
Rul dejen ud, og læg den i en smurt tærteform.

Riv marcipanen groft, og forden den i bunden.

Læg de frosne bær over, og de friske bær øverst, så de 'står' op.

Bland sukker og kartoffelmel, og drys det over.

Bag tærten 30-40 minutter på nedreste rille i en 200º varm ovn.

Den er færdig, når dejen er lysebrun.

Lad tærten køle af, så frugten får lov til at 'stivne'.
 
1 stor eller 6 små

1 rulle færdig mørdej (gerne en sødet dej)
ca. 150 g marcipan
1 pose frosne hindbær ca. 350 g
1 bakke friske hindbær 100-150 g
1½ dl sukker
3 tsk kartoffelmel
flourmelis til drys

Server letpisket flødeskum, blød vaniljeis eller cremefraiche, tilsat lidt vaniljesukker, til.

 

Kilde: F2006-26
   
Udskriv

Chilimuffins

Sendt til Muffins

Brugervurdering:  / 0
Honningkage muffins
Tilberedning
Det hele blandes godt sammen og hældes i 12 muffinsforme.

Bages i en 190° varm ovn i 20 minutter.

Drys med floursukker.
 
12 stk

3 dl kærnemælk
250 g brun farin
250 g sigtet hvedemel
1 tsk natron
1 tsk stødt ingefær
2 tsk kanel
1 tsk chili


 


Kan også tilberedes i en tærteform.
Så er bagetiden ca. 35 minutter.

Drys med floursukker og pynt med et stykke frisk chili, det er jo en chilekage

Kilde: A2004-52
   
Udskriv

Søde æblemuffins med valnødder

Sendt til Muffins

Brugervurdering:  / 0
    

12-18 stk

2 store æg
2 dl lyst rørsukker
½ stang vanilje
1 ubehandlet appelsin
4 spsk nøddeolie
1 tsk bagepulver
2 dl skummet mælk
3 dl hvedemel
50 g valnødder
1 æble
 

 

 

Pisk æg, sukker og vaniljekorn godt.

Kom nu revet skal og saft fra en appelsin, nøddeolie, bagepulver, mælk, hvedemel, ristede og hakkede valnødder og æble i tern i, og bland godt.

Bag muffins i forme ved 190o i 15-20 min.

Tjek med en strikkepind om de er færdige.

Portionen giver 12-18 muffins.

  

Kilde: IF2007-14

Udskriv

Chokolademuffins med nødder

Sendt til Muffins

Brugervurdering:  / 0
    

12-18 stk

2 store æg
2 dl lyst rørsukker
½ stang vanilje
2 spsk kakao

1 ubehandlet citron
4 spsk nøddeolie
1 tsk bagepulver
2 dl skummet mælk
3 dl hvedemel
50 g hasselnødder
80 g chokolade 70% kakao
 

Pisk æg, sukker og vaniljekorn godt.

Kom nu kakao, revet skal og saft fra en citron, nøddeolie, bagepulver, mælk, hvedemel, ristede og hakkede hasselnødder samt hakket chokolade i, og bland godt.

Bag muffins i forme ved 190o i 15-20 min.

Tjek med en strikkepind om de er færdige.

Portionen giver 12-18 muffins.

  

Kilde: IF2007-14

Prøv også

Vin og sygdom

Noget tyder på, at rødvin:

  • forbedrer kolesterolbalancen
  • kan forebygge visse kræftformer som tyktarms- og lungekræft, idet antioxidanter fra de blå druers skin kan stoppe kræftcellers vækst

Vin dagligt

1-2 glas vin om dagen nedsætter risikoen for en blodprop i hjertet, når man er fyldt 50, og heller et glas om dagen end syv om lørdagen