Udskriv

Æbletærte med vanilje og lakrids

Sendt til Tærter

Brugervurdering:  / 0
DårligBedst 

Apple lakrids

6 personer

Mørdej
280 g hvedemel
90 g flormelis
150 g smør
1 stort æg

200 g marcipan
4 æbler
1 vaniljestang
2 spsk sukker
2-3 tsk lakridspulver
1 æg til pensling

Tilbehør
Cremefraiche og eller flødeskum


Tilberedning

Kom hvedemel i en skål sammen med sigtet flormelis.
Smuld smørret heri og saml dejen hurtigt med ægget.
Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i ca. 30 minutter før den rulles ud.

Rul mørdejen ud så den kan dække en stor tærteform på 26-28 cm. 
Skær overskydende kanter af fog gem til pynt.

Riv marcipanen på den grove side af et rivejern.
Fordel marcipanen på tærtebunden, fordel godt ud til .

Skær æblerne i kvarte.
Fjern kernehus og skær æblerne i tynde både.
Læg æblerne taglagt på marcipanen i tærteformen.
Flæk vaniljestangen og skrab kornen ud.
Mas kornene samme med sukkeret, så kornene skilles ad.
Rør lakridspulver i vaniljesukkeret.
Fordel vanilje/lakrids sukker over æblerne.

Rul resten af dejen ud og udstik dejen med en stjerneudstikker eller lignende.
Fordel stjernerne over æblerne. 


Pensl med æg og bag tærten ved 180 grader i ca. 20 min. til den er gylden.

Server kagen med flødeskum eller creme friache.

 


 

Kilde: Sæson

Prøv også

Vin og sygdom

Noget tyder på, at rødvin:

  • forbedrer kolesterolbalancen
  • kan forebygge visse kræftformer som tyktarms- og lungekræft, idet antioxidanter fra de blå druers skin kan stoppe kræftcellers vækst

Vin dagligt

1-2 glas vin om dagen nedsætter risikoen for en blodprop i hjertet, når man er fyldt 50, og heller et glas om dagen end syv om lørdagen