Udskriv

Sommerhindbærkage

Sendt til Muffins

Brugervurdering:  / 0
DårligBedst 
Sommerhindbrkage
 
Tilberedning
 
Pisk æg og sukker i 10 min.
Riv marcipanen fint, og rør den i.
Bland nu hvedemel i sammen med revet citonskal og saft.
Fordel dejen i muffinforme, og bag dem i 10 min ved 200°.
Kagerne flækkes, når de er kolde, og smøres med mosede hindbrær rørt op med lidt sukker.
Sigt flormelis hen over kagerne, og pynt med friske bær.
 
12 stk

2 æg
80 g sukker
60 g marcipan
80 g hvedemel
1citron


Fyld:
200 g hindbær
2 tsk sukker

Pynt:
Flormelis
12 stk hindbær til pynt
 

 
Energi pr. stk: 106 kcal

Kagerne kan fryses, men vent med fyldet, til de skal spises.
Kagerne kan sagtens spises på andre årstider, de er ganske friske og lette.
Kilde: F2008-01
   

Vin og sygdom

Noget tyder på, at rødvin:

  • forbedrer kolesterolbalancen
  • kan forebygge visse kræftformer som tyktarms- og lungekræft, idet antioxidanter fra de blå druers skin kan stoppe kræftcellers vækst

Vin dagligt

1-2 glas vin om dagen nedsætter risikoen for en blodprop i hjertet, når man er fyldt 50, og heller et glas om dagen end syv om lørdagen