Hovedretter

Udskriv

Risotto med forårsgrønt

Sendt til Svinekød

Brugervurdering:  / 1

Risotto forrsgreen

4 personer

1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
100 g bacon
200 g risottoris
2 dl hvidvin
1 liter grøntsagsbouillon
1 bakke babyspinat, 100 g
400 g cocktailtomater
50 g hel parmesanost
Salt og peber
1 potte frisk basilikum, grøn

Tilberedning

Hak løg og pres hvidløgene.

Varm olie på en sautepande og svits løg, hvidløg og bacon ved svag varme til det er næsten sprødt, men uden at løgene tager farve.
Tilsæt ristene og rist til de er gyldne.
Hæld hvidvin på og lad det fordampe.
Spæd gradvist til med bouillon og lad risene simre ved svag varme i ca. 20 minutter til de er møre og bouillonen kogt ind.

Skyl spinaten og slyng den godt tør.
Skær tomaterne i både.
Skær flager af parmesanosten til pynt.
Resten af osten rives fint.
Vend forsigtigt spinat, tomater og reven parmesanost i risottoen og varm igennem til spinaten falder sammen.

Smag risottoen til med salt og peber og server med masser af basilikum og parmesanflager.

Kilde: Sæson

Udskriv

Kalkunbryst i karry med ananas-mango salsa

Sendt til Fjerkræ

Brugervurdering:  / 1

Kalkun mango ananas

4 personer

450 g kalkunbryst

1 spsk. karry

salt, friskkværnet peber

olie til bruning

½ stk. ananas

1 stk. moden men fast mangofrugt

½ bdt. forårsløg

1 stk. rødløg

½ dl kokosmel

150 g ris

½ dl vand


Tilberedning

Vend kalkunbrystet i karry, salt og peber.

Brun det i en stegegryde i lidt olie, kom ½ dl vand ved og lad det simre under låg i 20-25 min.

 

Kog risene som anvist.

 

Skær skrællen af ananas og mango.

Skær først ananas i skiver, halver skiverne og fjern stokken i midten.

Skær ananaskødet i små tern.

Skær mangokødet fri af stenen og skær det i tern på størrelse med ananasstykkerne.

Snit forårsløgene og hak rødløget.

Bland med ananas og mango.

 

Rist kokosmelet på en tør pande og drys det hen over salsaen.

 

Skær kødet i skiver og server med salsa og ris.

 

Kilde: Føtex 01-2014

Udskriv

Koteletter & salviebagte kartofler

Sendt til Svinekød

Brugervurdering:  / 0

Koteletter salviekart

4 personer

4 stk. koteletter

salt og groftkværnet peber

frisk salvie

4 stk. store kartofler

3 stk. rødløg

olie

1 stk. citron

2 stk. pærer


Tilberedning

Krydr koteletterne med salt, peber og læg et salvieblad på hver.

Skrub kartofler og skær dem i både.

Pil løgene og skær dem i både.

Læg dem i et ovnfast fad, krydr med salvie, salt og peber og dryp med olie.

Sæt fadet i ovnen ca. 15 min. ved 200°C.

Skær pærerne i både, læg dem ved kartoflerne, dryp med citronsaft fra ½ citron og skær den anden halvdel i små stykker.

Læg citronstykkerne ved og sæt fadet tilbage i ovnen endnu 15 min.

Brun hurtigt koteletterne 1 min. på hver side, sænk temperaturen og steg dem endnu 2-3 min. på hver side ved middelvarmen.

Kilde: Føtex 01-2014

Udskriv

Kalkunwok med chili & ingefær

Sendt til Fjerkræ

Brugervurdering:  / 0

Kalkunwok chili ingefr

4 personer

450 g kalkunbryst i wokstrimler

1 tsk. stødt chili

1 tsk. stødt ingefær

½ stk. ananas

2 stk. rødløg

½ bdt. forårsløg

olie til stegning

1 ps. baby spinat

salt, peber

250 g ris


Ekstra sundt – suppler med flere grønsager fx sukkerærter eller peberfrugt

Ekstra lækkert – smag til med sød chilisauce og hvid balsamico og drys med tørristede cashewnødder.

Tilberedning

Kog ris som anvist på pakken.

Krydr kalkunstrimlerne med chili og stødt ingefær.

Skær ananaskødet i tern.

Skær rødløg i smalle både og snit forårsløgene.

Lynsteg kalkunstrimlerne et par minutter i olie.

Tilsæt løg og annans og steg endnu 2-3 min.

Kom spinat ved, lynsteg til den begynder at falde sammen og smag til med chili, ingefær, salt og peber.

Server straks med ris.

Kilde: Føtex 01-2014

Udskriv

Frikadeller & bagte gulerødder

Sendt til Svinekød

Brugervurdering:  / 0

Frikadeller bagte gulerod

4 personer

500 g hakket gris/kalv

1 tsk. salt

1 stk. finthakket løg

1 fed hvidløg

1 tsk. stødt spidskommen

1 stk. æg

½ dl mel

friskkværnet peber

½ gl vand

olie til stegning

500 g gulerødder

olie

1 tsk. stødt spidskommen

1 stk. saften fra 1 citron

1 spsk. honning

Ekstra sundt – Bland farsen med en rest kogte mosede kartofler eller revne gulerødder.

Tilberedning

Rør farsen sej med salt.

Tilsæt finthakket løg, hvidløg, spidskommen, æg, mel og friskkværnet peber.

Rør vandet i lidt af gangen og lad farsen hvile 10 min.

Rør evt. lidt mere vand i hvis farsen er for kompakt.

Skræl gulerødderne, skær dem i kvarte på langs og halver hvis de er meget lange.

Vend gulerødderne i lidt olie og læg dem på en bageplade.

Krydr med spidskommen, salt og peber.

Dryp med citronsaft og honning og bag dem ved 200°C i ca. 20-25 min.

Brun først frikadellerne i lidt olie på en varm pande 2 min. på hver side.

Skru ned til middelvarme og steg frikadellerne endnu 3-4 min. på hver side.

Samlet stegetid 10-12 min.

Server frikadellerne med bagte gulerødder og evt. ris.

Kilde: Føtex 01.2014

Udskriv

Frikadeller med gulerødder

Sendt til Svinekød

Brugervurdering:  / 0

Frikadeller gule

4 personer


1 løg
500 g hakket kalv og flæsk
1 fed hvidløg
1 æg
1 dl dansk vand
3 spsk hvedemel
Salt og peber
150 g groftrevne gulerødder
Smør og olivenolie til stegning

 

Server frikadellerne med en sprød kålsalat

 

Tip: Når grønkål er på hylderne fra oktober til februar kan du erstatte revne gulerødder med den samme mængde finthakket grønkål.

Tilberedning

Pil og riv løget på den grove side af et rivejern.

 

Rør kød med løg, presset hvidløg, æg, dansk vand og hvedemel.

Krydr med salt og peber og vend gulerødder i farsen.

Lad farsen hvile køligt i ca. 30 minutter.

Form farsen til frikadeller og steg dem sprøde i smør og olie på en pande.

 

 

 


 

Kilde: iF

Udskriv

Fyldt andebryst med birkesdryssede hasselbachkartofler

Sendt til Fjerkræ

Brugervurdering:  / 3

Andebryst hasselbach

4 personer

Fyldte andebryster på rucolabund:

4 andebryster af 300 g
8-12 skiver seranoskinke
1 pk gorgonzola eller anden smagfuld blåskimmelost
1 bdt bredbladet persille
Salt og peber
Rucolasalat
 
Tilbehør:
1 kg store kartofler
1 brev blå birkes
Smør eller olie
Salt og peber
2 bdt asparges
 
Basilikumcreme:
1 bundt frisk basilikum
3 dl. creme fraiche (18 %)
1 fed hvidløg
Salt og peber

Tilberedning

Andebryster
Befri brysterne for skind og skær en dyb lomme i siden af dem.
Lomme fyldes med bredbladet persille og Gorgonzola.
Brysterne drysses let med salt og peber og pakkes stramt ind i skinken.
Læg andebrysterne, med samlingen nedad, på en bageplade.
 
 
Hasselabchkartofler
Skræl kartoflerne og snit fine riller i alle kartoflerne. Husk dog, kun at snitte sådan, at der næsten er skåret helt igennem kartoflerne, men kun næsten.  Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl så hver enkelt med lidt olie. Drys med salt. bag kartoflerne ved 200 grader (varmluft) i ca. 40 min.
 
Bagning
Bag kartoflerne ved 200 grader (varmluft) i ca. 40 min.
Sæt andebrysterne i ovnen når der er gået 20 min, så de bliver bagt i 20 min.
Drys kartoflerne med birkes når der er 10 min tilbage af bagetiden.
 
Basilikumcreme
Pluk en potte frisk basilikum fri fra blade og kom dem sammen med 1 dl creme fraiche og hvidløget, op i en blender og blend.
Rør de sidste 2 dl creme fraiche i. (Hvis det hele blendes bliver cremen for tynd.)
Smag til sidst til med salt og peber og server cremen som et alternativ til sovs.
 
Dampede asparges
Kog aspargsene i 3 minutter, så de stadig har bid.
 
Servering
Skær andebrysterne ud i skiver, og anret på rucola.
Server med dampede asparges og hasselbachkartoflerne, og server basilikumcreme til.
 
Let at lave og lækkert at spise.

 


 

Kilde:

Udskriv

Grillet kylling med grønne bønner og quinoa

Sendt til Fjerkræ

Brugervurdering:  / 0

kylling bonner quinoa

2 personer

2 stk kyllingebrystfilet

120 g quinoa

knap 3 dl vand

1 spsk olie

200 g grønne bønner

100 g soltørrede tomater

40 g høvlet grana padano ost

havsalt

friskkværnet peber

ekstra jomfruolivenolie


Tilberedning

Kog quinoaen i vandet, tilsat lidt salt og 1 spsk olie, i ca. 15 minutter. Kontroller at quinoaen ikke koger tør.

 

Gnid kyllingefileterne med olie og krydr med salt og peber.

Grill kyllingefileterne.

 

Kog bønner op i letsalatet vand, og hæld straks vandet fra.

 

Anret quinoa, bønner, soltørrede tomater og kylling, og høvl osten over.

 


 

Kilde: iF

Udskriv

Stegt havkat med ærtepure og grillede gulerødder med citronfløde

Sendt til Fisk

Brugervurdering:  / 1

Stegt havkat rtepure

4 personer

1 bundt nye gulerødder
200 g ærter
15 g smør
salt og peber
lidt citronsaft
1 spsk fintrevet peberrod.
½ dl piskefløde
1½- 2 spsk citronsaft
½ tsk sukker
½ tsk finthakket chili
salt og peber
1-2 dl plukkede, friske krydderurter, f.eks. kørvel, basilikum og dild
600 g havkat skåret i 4 portionsstykker eller anden hvid fisk
olivenolie til stegning af fisken

Tilbehør:
Nye kogte kartofler vendt i smør og masser af dild og evt. et drys grofthakket ramsløg

 

Tilberedning

Skær toppen af gulerødderne, men lad et lille stykke sidde på og skrub dem fri for jord. (Nye gulerødderne er ikke bitre i skrællen, derfor er det ikke nødvendigt at skrælle dem).

Kom ærterne og lidt salt i en gryde og hæld vand på så det dækker halvt op omkring ærterne – bring det til kogepunktet og kog det 1 minut. Blend ærterne sammen med 2 dl af kogevandet og lidt smør. Krydr ærtepuren med salt, peber, citronsaft, fintrevet peberrod og tilsæt evt. ekstra vand hvis du synes den er for tyk i konsistensen.

Vend gulerødderne sammen med lidt olivenolie, salt og peber og grill dem 6-8 min til de er let møre, men stadig har bid. Rør piskefløde sammen med citronsaft, sukker, chili, salt og peber. Kom de grillede gulerødder på et fad og kom citronfløden over. Drys med lidt salt og friske krydderurter.

Steg havkatten i olivenolie på en pande ca. 3 min på hver side og krydr med salt og peber og servér den med ærtepure, grillede gulerødder med citronfløde og krydderurter.

 


 

Kilde: iF

Udskriv

Påsketærte

Sendt til Tærter

Brugervurdering:  / 0

Demo billede

5-6 personer

Tærtedej:

ca. 210 g mel
125 g margarine
4 spsk vand

Fyld:

4-5 hårdkogte æg
kød af 1 stegt kylling uden skind og ben
1 rød peberfrugt
1 porre
1 pakke bacon
1 dåse champignonsuppe
200 g champignoner
2-3 spsk portvin
2-3 spsk fløde
1 spsk soya

Til pensling:

1 æggeblomme

Tilberedning

Fordel æggebåde og små stykker kyllingkød i bunden af 1 stor tærteform. Svits strimlet peberfrugt, snittet porre og baconskiver i en gryde, til grønsagerne begynder at blive møre, og hæld det helæe i tærteformen. Skær champignonerne i skiver og svits dem i lidt smøær. Varm champignonsuppen, tilsæt champignonskiverne, portvin, piskefløde og soja og hæld det over blandingen i formen.

Hak mel og margarine sammen til en grynet masse. Tilsæt koldt vand og tryk hurtigt dejen sammen til en fast dej, som stilles koldt i mindst ½ time, hvorpå den rulles ud, så den passer som låg til tærteformen. Formens sider pensles med sammenpisket æggeblomme, og dejlåget trykkes fast ned over fyldet. Skær overflødig dej bort langs kanten med en skarp kniv og form den til små blade, der lægges ovenpå. Tærten pensles med æggeblomme og bages ved 200 grader i 20-30 minutter. Pynt med tomat og snittet porre.

Udskriv

Forårskylling med citronmelissemarinade

Sendt til Fjerkræ

Brugervurdering:  / 2

Foraarskylling citronmeliss

En super påskefrokostret

 

10 personer

10 kyllingefileter

2 spsk. saltflager

friskkværnet sort peber

 

Citronmelissemarinade:

1 bdt. citronmellisse

3 fed knuste hvidløg

3 cm frisk revet ingefær

2 spsk. kinesisk soya

1 dI rapsolie

 

Tilbehør:

15 g mandler

1½ dl sultanarosiner

 

Kan serveres med:

Påskesalat

Urtesauce

Tilberedning

Sæt ovnen på 200°

 

Del kyllingefileterne i 2-3 stykker hver, alt efter størrelse.

 

Læg kyllingestykkerne i en bradepande, og drys med salt og peber.

Bland marinaden, og hæld den over kyllingen.

 

Tilbered midt i ovnen 45-50 min., dryp kyllingen et par gange undervejs.

Kontroller, at kyllingen er gennemstegt.

 

Skold og smut evt, alle eller halvdelen af mandlerne.

Rist dem på en tør, hed pande. Bland mandler og rosiner, og læg dem på et fad.

 

Læg kyllingestykkerne ovenpå, og pynt med frisk citronmelisse.

Server kyllingen med påskesalat.

 

Skal retten anvendes som hovedret så server kyllingen med kogte kartofler, påskesalat og urtesauce.

 

 

Kilde: SB 2009-04

Udskriv

Rejer i rød karry med kokosmælk og peanuts

Sendt til Fisk

Brugervurdering:  / 0

Rejer redcurry cocomilk

4 personer

2 rødløg

300 g sukkerærter

1 dåse kokosmælk

2 tsk rød karrypasta

300 g store rejer (fra frost, optøede)

2 tsk peanutbutter

1 spsk fiskesauce

3 spsk saltede peanuts

½ tsk rørsukker

saften af 1 limefrugt

½ bundt (rød) basilikum

 

Til servering:

jasminris (beregn 1 dl rå ris pr. person)

Tilberedning

Kog jasminrisene efter anvisningen på emballagen, beregn ca. 1 dl rå ris pr. person

Pil rødløgene, og skær dem i tynde både. Skyl sukkerærterne, og skær dem over på     den lange led.

Opvarm en gryde med 3 spsk af kokos- mælken, og steg karrypastaen i kokosmælken ved middel varme, til det begynder at dufte – rør rundt med en palet hele tiden, så det ikke brænder på. Skru op for varmen, tilsæt rejerne, og lynsteg dem i 1 minut. Hæld resten af kokosmælken i gryden sammen med rødløg, sukkerærter, peanutbutter og fiskesauce, og kog kraftigt i 3 minutter. Tilsæt peanuts, og smag til med sukker og limesaft.

Drys med grofthakket basilikum, og server med de kogte jasminris.

Tip: Hvis du er glad for stærk mad, så skru endelig op for mængden af den røde karrypasta.

Kilde: Mad!

Udskriv

1 Andebryst med rodfrugter og sennepsbouillon

Sendt til Fjerkræ

Brugervurdering:  / 0

Andebryst

Udskriv

Svinemørbrad med råstegte grøntsager

Sendt til Svinekød

Brugervurdering:  / 2

Svinemorbrad raastegte

4 personer

1 afpudset svinemørbrad

salt og peber

4 kviste frisk rosmarin eller 4 tsk tørret

4 tsk olie

1½ dl bouillon eller vand

evt. saucejævner

 

Råstegte grøntsager

½ selleri, ca. 350 g

600 g kartofler

2 stor gulerod, ca. 200 g

4 tsk olie

persille

 

Energi

Protein 36%

Kulhydrat 38%

Fedt 26%

1725 kJ - 410 kcal

Tilberedning

Skær selleri, kartofler og gulerod i tern på ca. 1 x 1 cm. Steg dem møre i olie på en pande. Vend jævnligt. Stegetid ca. 15 minutter.

 

Hak persille og vend den i lige før servering.

 

Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet. Dup kødet tørt med køkkenrulle.

Krydr med salt, peber og 1 spsk fintskåret rosmarinnåle.

 

Varm olien i en gryde ved god varme.

Læg kødet i, når olien er varm nok. Brun hurtigt kødet på alle sider, 1-2 minutter i alt. Tilsæt bouillon.

 

Skru ned til svag varme og lad mørbraden stege under låg 6-7 minutter. Vend kødet og steg endnu

6-7 minutter, i alt ca. 13 minutter.

 

Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være ca. 65 grader. Tag kødet op, når det er færdigt.

 

Smag skyen til med salt og peber og jævn den.

 

Kilde: danishmeat.dk - 30 der slanker

Udskriv

Fiskeruller med serranoskinke

Sendt til Fisk

Brugervurdering:  / 0

fiskeruller serano

4 personer

½ side fersk laks

½-1 side fersk hvid fisk

   - kuller, helleflynder el. lign.

2 røde peberfrugter

2 gule peberfrugter

1 bundt frisk dild

200 g serranoskinke i skiver

olivenolie

salt og peber

 

Udstyr:

Grøntsags- eller fiskebakke

Plasticpose

Evt. røgflis

 

En god ret til grillen. Der er god tid til hygge og et glas vin samtidig med maden tilberedes. En rigtig hyggeret, der kræver god tid.


Tilberedning

I køkkenet:

Peberfrugterne skylles, lægges på en smurt grøntsags- eller fiskebakke.

 

Tag skindet og benene fra laksefileten og skær den i et passende kvadratisk stykke. Det samme gøres med den hvide fisk. I en letsmurt grøntsags- eller fiskebakke lægges

6-10 skiver serranoskinke, så de lapper over hinanden. Læg laksen herpå og stil det på køl, mens du går ud til grillen.

 

Ved Grillen:

Gør grillen klar til høj, indirekte varme. Har du en kulgrill, skal kullene fordeles i hver sin side af kulristen, mens midten holdes fri.

Grill først peberfrugterne ved høj, indirekte varme i 20-25 minutter - indtil skindet bliver mørkt. Kom peberfrugterne i en plasticpose og luk den. Derved løsner skindet sig yderligere.

 

Når peberfrugterne er kolde nok, pilles skindet af, og kernen skæres fra.

 

Tilbage i køkkenet:

Krydr laksen med salt og peber. Skær peberfrugterne i skiver og læg de gule skiver på laksen. Godt med dildkviste ovenpå og derefter den røde peberfrugt. Afslut med at lægge den hvide fisk øverst, krydr med lidt salt og peber og fold serranoskinen rundt om “fyldet’.

 

Ud til grillen igen:

Grill fiskerullen i 20-25 minutter ved høj, indirekte varme. Du kan eventuelt tilføre lidt røgflis på kullene, så fisken opnår en let røgsmag.

Serveres eksempelvis med salat eller frisk pasta og spinat i flødehvidvinssauce.

 


Kilde: Skagenmagasinet sommeren 2012

Udskriv

And med æbler, appelsin og rodfrugter

Sendt til Fjerkræ

Brugervurdering:  / 0

Andebryst apple appelsin

4 personer

2 andebryster

smør

800 g blandede rodfrugter, f.eks. selleri, sød kartoffel, pastinak eller persillerod, skåret i mundrette bidder

2 fed hvidløg, hakkede

1 æble, skåret i stykker

1 økologisk appelsin, både saft og skal

1 spsk blandet timian, rosmarín og merian

friskhakkede krydderurter, f.eks. timian, basiikum og oregano

Tilberedning

Steg andebrysterne på en pande med smør med skindet nedad.
Vend dem og brun på den anden side.

De skal ikke steges færdige, men tag dem af panden, når de er brune på begge sider.

 

Kom alle grøntsagerne på panden, og vend dem i andefedtet og krydderierne.

Steg dem på lavt blus i ca. 5 min. Læg dem over i et ildfast fad.

Riv skallen af appelsinen. Pres saften, og hæld den over grøntsagerne sammen med lidt vand.

Kom fadet i ovnen på 180 grader i ca. 40 min.

De sidste 20 min lægges andebrysterne oven på grøntsagerne, så de blïver færdigstegt.

Kilde: AFD2010-49

Udskriv

Andebryst med brombærsauce

Sendt til Fjerkræ

Brugervurdering:  / 0

Midlertidig

Andebryst brombr

Udskriv

Burger med majssalsa

Sendt til Burgere - sandwich

Brugervurdering:  / 0

Burger majssalsa

4 personer

150 g majs
½ agurk

1 rødløg

frisk persille

350 g hakket oksekød 3-7%

salt, peber

4 grove pitabrød/frokostboller

salat

 


Tilberedning

Bland majs med små agurketern, hakket rødløg og persille.

 

Krydr med salt og peber.

 

Form fire store, flade bøffer og steg dem 2-3 minutter på hver side på en varm pande.

 

Rist og flæk pitabrødene og fyld dem med salat, bøf og salsa.

Kilde: AFD2007-46

Udskriv

Serranostegt kalkunbryst

Sendt til Fjerkræ

Brugervurdering:  / 0

Seranostegt kalkunbryst

4 personer

600 g kalkunbryst

200 g frisk spinat

50 g usaltet smør

1 bg. feta i tern

4 skiver serranoskinke

200 g spelt eller risotto ris

2 dl vand

2 dl hvidvin

50 g parmesan ost

8 forårsløg

2 spsk. god olie

salt og peber

 

Tip!

Til denne ret kan du også anvende kyllingebryst eller wienerschnitzler af kalvekød.

Hvis du ikke kan få hel spelt, kan du bruge risotto ris i stedet.

Tilberedning

Kalkunbrystet skæres i en blok på ca. 4X4 cm, så en skinkeskive kan nå omkring.. Der skæres en lomme på langs, og kalkunbrystet bankes let.

Spinaten skylles og sauteres på en pande i lidt smør og krydres med salt og peber. Herefter afkøles spinaten.

 

Kalkunbrystet krydres med salt og peber. Den afkølede spinat lægges oven på sammen med feta i tern.

 

Kalkunbrystet rulles nu med de 4 skiver serranoskinke, så det danner en pølse (det er ikke nødvendigt at snøre den).

 

Spelt’otto er spelt, der er tilberedt på samme måde som risotto. Spelt koges med vand og vin, som tilsættes lidt af gangen, indtil spelten er blød. Det er vigtigt, at spelten har opsuget al væden, når den er færdigkogt.

Herefter tilsættes koldt smør og efterfølgende revet parmesan ost.

 

Forårsløg skæres på skrå og grilles i olie på en pande. De må gerne være sprøde.

 

Kalkunbrystet steges i ovnen ved 200o traditionel varme, i 20-25 ninutter, afhængig af tykkelsen, pas på den ikke får for meget, så bliver den tør. Tag det ud af ovnen og lad det hvile i 5 min., inden det skæres i skiver og anrettes sammen med speltotto og de grillede forårsløg.

 

Kilde: brochure

Udskriv

Flanksteak på grillen med krydderrabarber

Sendt til Oksekød

Brugervurdering:  / 0

Flanksteak rabarber

2 personer

 

1 Flanksteak

2 tsk olie

frisk citrontimian eller rosmarin

salt og peber

 

Krydderrabarber

250 g rabarber

3 spsk sukker, lys muscovadosukker eller farin

1 citron

3-6 hele sorte peberkorn

 

Tandoori-kartofler

400 g smà, nye kartofler

1 spsk olie

1 tsk Tandoori-krydderi

 

stanniol

 

Tilbehør

salat

Tilberedning

Skær rabarberne i 8-10 cm lange stykker på skrå. Læg dem i en lille gryde, tilsæt 2-3 spsk vand og drys med sukker, 1 spsk tyndt skåret citronskal og groft knuste peberkorn. Damp rabarberne ved meget svag varme til de er lige netop møre. Smag til med sukker.

 

Skrub kartoflerne. Bland olie og Tandoori krydderi, og vend kartoflerne heri.

Del kartoflerne i to portioner Pak hver portion ind i et dobbelt lag stanniol, så kartoflerne ligger i ét lag.

 

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Pensl det med olie og krydr med citrontimian, salt og peber. Læg kød og kartofler på grillen i ca. 6 minutter. Vend og steg det i yderligere 6 minutter.

 

Skær kødet i skiver på tværs af kødfibrene.

 

Server med en grøn salat.

 

Kilde: Brochure

Udskriv

Ølmarineret flanksteak med sprød salat og rabarberkompot

Sendt til Oksekød

Brugervurdering:  / 0

Beermarineret flanksteak

4 personer

800 g flanksteak af ungkvæg, evt. 2 stk.

4 grene salvie

4 fed hvidløg

1 porter eller anden mørk øl

1 tsk. salt

1 tsk. sukker

2 agurker, 300 g

1 spsk. salt

6 stængler rabarber. 450 g

3 spsk. sukker

1 tsk. salt og peber

500 g kg gulerødder

1 bdt. dild

1 bdt. bredbladet persille

 

TILBEHØR

600 g nye kartofler

Tilberedning

Hak salvie og hvidløg groft. Bland med porter, salt og sukker. Hæld det over flanksteaken og sæt den på køl i minimum 3 timer.

Del agurken på langs og skrab kernen ud med en ske. Skær på skrå i meget tynde skiver, som en halvmåne. Sæt en sigte over en skål, kom agurkeskiverne i, drys med i spsk salt og sæt dem til side i i time.

Rens rabarberne, skær dem i stykker på 3-4 cm. Kom dem i en gryde sammen med sukker, salt og friskkværnet sort peber og lad dem simre ved svag varme i 20 minutter. Det er vigtigt, at det ikke bulderkoger, da det så bliver til en grå rabarbermos.

Tænd op i grillen.

Skræl gulerødderne, skær dem i lange tynde “pastaagtige” strimler med en kartoffelskræller. Kom dem i en skål med koldt vand.

Skyl dild og persille og hak det fint.

Skrub kartoflerne og kog dem i letsaltet vand, 15-20 minutter.

Grill flanksteaken over stærk varme. Den skal have 5-6 minutter på hver side afhængig al tykkelsen.

Vend agurker - saltet skal ikke skylles af - gulerødder, persille og dild sammen.

Skær kødet i tynde skiver på skrå og læg salaten hen over. Server med kartofler og rabarberkompot til.

Kilde: Brochure

Udskriv

Kyllinge tonnato

Sendt til Fjerkræ

Brugervurdering:  / 0

Kyllingetonnato

4 personer

 

4 kyllingebryster(5oo g)
1 dI vand

1 grønsagsbouillonterning
1 dl citronsaft eller tør hvidvin

½ tsk. salt

 

Sauce:

1  stk æggeblomme, pasteuriseret
2 spsk. citronsaft

1 knsp. fint salt

friskkværnet peber

1 dåse tunfisk i vand (ca. 185 g)

1 spsk. kapers

1 potte bredbladet persille

1 potte basilikum

1 dI olivenolie

 

Tilbehør:

1 pose kartoffelkroketter (5oo g)

letkogte grønne asparges

store kapers med stilk

Tilberedning

Opløs boulllonterningen i vandet i en sauterpande.

Tilsæt citronsaft og salt.

Læg kylling i, og bring i kog. Læg låg på, og lad kyllingen simre ved lav varme, ca. 15 min., eller til termometeret viser 68°.

 

Lav sprøde kartoffelkroketter efter anvisningen på emballagen.

 

Sauce:

Blend æggeblomme, citronsaft, salt, godt afdryppet tunfisk, kapers, persille og basilikum ca. ½ min.

Tilsæt olie dråbevis, mens der blendes. Smag evt. til med mere salt.

Skær kyllingebrysterne i skiver, og server sammen med sauce, kartoffelkrokette og letkogte asparges (1-3 min. efter tykkelse) og store kapers med stilk.

 


Kilde: SB 2008-06

Udskriv

Kyllingesalat med bagte rødbeder

Sendt til Fjerkræ

Brugervurdering:  / 0

Kyllingesalat rodbeder

4 personer

 

3/4 kg bagte rødbeder

2 kyllingefileter

2 avocadoer

citronsaft

blandede salater

2 spsk olivenolie

1 spsk balsamicoeddike

1 tsk grovkornet sennep

400 g groft brød

Tilberedning

Bag rødbederne til de er møre ved 200 grader i ca. 1 time afhængig af størrelse.

Læg rødbederne til afkøling, gnid skindet at og skær dem i mindre stykker.

 

Kog kyllingefileteme ca. 10 min., afkøl og skær/pluk kødet i mindre stykker.

 

Halvér avocadoerne, fjern stenen og skallen og skær kødet i skiver.

 

Dryp straks med citronsaft. Bland de plukkede salater med rødbede, kylling og avocado.

 

Pisk olivenolie, balsamisk vineddike og sennep sammen, smag dressingen til med salt og peber og hæld den over salaten lige inden servering.

 

Nyd salaten med et godt stykke brød.

 

Energi pr. person:

Kcal 594

Fedt 28%

protein 19%

kulhydrat 53%.


Kilde: AFD 2005

Udskriv

Stegt svinekød vendt med iceberg og lidt jordbær

Sendt til Svinekød

Brugervurdering:  / 0

Stegt svinekod jordbr

4 personer

3 dl jasminris

500 g strimlet mørt svinekød

2 spsk, olie

2 spsk. risvin- eller hvidvinseddike

2 spsk. honning

1 icebergsalat

16 jordbær

Tilberedning

 

Sæt risene over efter anvisning på emballagen.

Brun kødet godt i olie, indtil det er gennemstegt. Vend kødet med eddike og honning, og lad det brune lidt.

Snit iceberg i grove stykket og vend det på panden.

Skær jordbær i skiver, og vend i.

Server straks sammen med ris.

Kilde: SB 2011-06

Udskriv

Cannelloni med svampe og spinat

Sendt til Oksekød

Brugervurdering:  / 0
Cannelloni svampe spinat
 
Tilberedning

Sæt ovnen på 225°.

 

Rens porren, og skær den i fine skiver.

Rens og hak champignonerne.

Hak timianen fint.

Steg svampene i olivenolie på en stor pande ca. 4 min.

Tilsæt porre og 1 knust hvidløgsfed. Steg 1 min.

Tilsæt det hakkede kød, og steg ca. 5 min. til det smuldrer og skifter farve. Sluk for varmen.

 

Tryk vandet ud af spinaten, og findel den.

Bland det hakkede kød med spinat, ricotta, 1 dI mælk, halvdelen af timianen, 1 tsk. salt og friskkværnet peber.

 

Skær hver pastaplade ¡ to på tværs, og læg dem ud på køkkenbordet. Fordel farsen jævnt nederst på pastapladerne.

Rul sammen, og læg rullerne i et let smurt ovnfad.

 

Bechamel

Bring 8 dl mælk i kog i en gryde under omrøring - hold øje med, at det ikke koger over.

Rør majsstivelse sammen med 4 spsk. vand, pisk jævningen i mælken, og lad det hele koge op.

Rør 1 1/2 dl ost og den resterende timian i. Tilsæt 2 knuste hvidløgsfed og 1 tsk. salt.

 

Fordel saucen jævn over pastarullerne.

Drys ½ dl ost over, og bag rullerne midt i ovnen ca. 30 min.

 

Server cannellonien med rucola eller blandet salat.


      
4 personer

450 g hakket oksekød

1 porre

250 g champignoner

1 potte timian

2 spsk. olivenolie

3 fed hvidløg

200 g frossen hel spinat, optøet

1 bæger ricotta (a 250 g)

1 dI letmælk

1 + 1 tsk salt

friskkværnet sort peber

1 pakke friske lasagneplader (250 g)

 

Bechamel:

.8 dl letmælk

4 spsk. majsstivelse + 4 dl vand

2 dl revet ost, gerne lagret

 

Til servering:

150 g rucola eller blandet salat

Kilde: SB2012-09
Udskriv

Andebryst med spinat-kirsebærsalat

Sendt til Fjerkræ

Brugervurdering:  / 0
Andebryst spinat_kirsebr
 
Tilberedning

Knus korianderfrøene i en morter og gnid dem ind i hvert andebryst. Drys med salt og peber.

 

Læg dem i et ildfast fad, og steg dem ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Tag dem ud, og køl dem ned.

 

Skyl spinaten grundigt i flere hold vand, og dryp den godt af i en sigte.

 

Varm olien op i panden, sautér kirsebærrene 3-5 minutter, tilsæt hindbæreddiken, rør forsigtigt rundt, og drys med salt og peber. Lad bærrene køle ned i panden.

 

Læg spinaten på et fad, fordel kirsebær og feta ovenpå.

Skær kødet i fine strimler, og servér det ved siden af eller hen over salaten.

 
4 personer

1 tsk korianderfrø

2 andebryster

salt og friskkværnet peber

400 g babyspinat

2 spsk vindruekerneolie

200 g kirsebær uden stilk

2 spsk hindbæreddike

1oo g smuldret feta

 

Kilde: AFD2009-32
   
Udskriv

Indisk farsgratin

Sendt til Oksekød

Brugervurdering:  / 1
Indisk farsgratin
 
Tilberedning

Sæt ovnen på 2000. Pil løgene, og hak dem fint. Brun kød og løg ï olien i en gryde.

Smuldr brødet i stykker, og rør det med vand. Hæld blandingen i gryden. Tilsæt rosiner, eddike,

marmelade, chutney, karry, salt og peber.

Fordel farsen i et smurt, ovnfast fad.

 

Pisk æg og mælk sammen, og hæld det over farsen. Tilbered midt i ovnen ca. 40 min., til æggemassen stivner og får farve.

 

Server gratinen med tilbehøret.

6-8 personer

 

1 kg hakket oksekød

2 løg

2 spsk. olie

2 skiver hvidt brød

1 dl vand

2 spsk. rosiner

2-3 spsk. eddike

2 spsk. abrikosmarmelade

2 spsk. stærk mangochutney

2 spsk.karry

1 spsk. salt

friskkværnet sort peber

3 æg

3 dl mælk

 

Tilbehør:

ris

kinakål, i strimler

banan, i skiver

agurk

ekstra mangochutney


Kilde: SB2010-09
Udskriv

Pasta med asparges og laks

Sendt til Fisk

Brugervurdering:  / 0
Pasta asparges laks
 
Tilberedning

Kog spaghettien ifølge anvisningen på emballagen. Lad den dryppe

af i en sigte.

 

Lav saucen imens: Snit aspargesene i 3 cm lange stykker på skrå.

Svits dem i smør i en tykbundet gryde ca. i minut. Tilsæt fløde, og lad saucen koge i 3-4 minutter, til den begynder at blive tyk. Smag til

med salt og peber.

 

Bland spaghetti, aspargessauce og røget laks skåret i strimler.

Kværn peber over.

4 personer

400 g spaghetti

1 bundt grønne asparges (200 g)

1 spsk. smør

2 dl madfløde

150 g røget laks

 

Det tager kun 20 minutter

Kilde: SB2006-50
Udskriv

Ovnbagte jordskokker med pesto

Sendt til Tilbehør

Brugervurdering:  / 0
Jordskokker pesto
 
Tilberedning

Skrub jordskokkerne omhyggeligt og del dem evt, hvis de er store.

Gnid jordskokkerne med olie, drys groft salt på og bred dem i en lille bradepande eller på en bageplade med bagepapir – så de ligger jævnt i ét lag.

Bag jordskokkerne møre i ovnen ved 200 – 225°, ca 45 minutter og bland tomaterne ved, når halvdelen af tiden er gået.

Kom hvidløg, basilikumblade, græskar- eller pinjekerner samt ost i en food processor og blend til en tyk pasta. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens der blendes til du har en sauce af passende konsistens. Smag til med salt og peber og server til jordskokkerne

4 personer

1,2 kg jordskokker
2 tsk olivenolie
1 tsk salt
250 g cherrytomater, skåret i halve

Pesto
2 fed hvidløg
50 g friske basilikumblade (1 stor eller 2 små bakker)
25 g græskar- eller pinjekerner
40 g friskreven parmesanost
Ca. ¾ del olivenolie

Kilde: Sæson
Udskriv

Braiseret kylling med ansjos

Sendt til Fjerkræ

Brugervurdering:  / 0
Braiseret kylling_ansjos
 
Tilberedning

Del kyllingen i 8 stykker.
Brun dem i olie i en stor, varm gryde.
Lad dem stege i 6-8 minutter i alt.
Kom ansjoserne ved, og lad dem smelte.
Tilsæt hvidløg og løg, og lad det sautere med i et par minutter, uden at det tager farve.
Tilsæt vinen; lad den koge op, og tilsæt derefter vand, og lad kyllingen simre under låg i 25-30 minutter, til den er gennemtilberedt.
Tjek undervejs, om der mangler væde.

Kom tomater, honning og oliven i, og lad kyllingen simre i yderligere 5 minutter.
Smag til med salt og peber.
Pisk imens polentaen i en gryde med 8 dl kogende vand i ca. 1 minut, eller til polentaen er som grød.
Tag den af varmen; smag til med parmesan, smør, salt og peber.

Servér kyllingen, toppet med rucola og med polenta til.

 

OBS: denne ret er en del af en ugemenu
Gem 1 kyllingebryst, 1 lår til
Sandwich med kyllingesalat

Gem 3 spsk. polenta i en bøtte i køleskabet til
Salat med stenbiderrogn
 

 
2 personer

1 kylling olivenolie til stegning
3-5 ansjoser, hakkede
3 fed hvidløg i tynde skiver
2 løg i både
1 dl hvidvin (eller vand)
1 dl vand

ENDVIDERE:
250 g små tomater
1 spsk. honning
100 g oliven
salt og peber

TILBEHØR:
8 dl kogende vand
2 dl instant-polenta
75 g revet parmesan
1 spsk. smør salt
50 g rucolasalat
en smule citronsaft

 

Ansjoserne kan ikke smages, men giver fantastisk dybde til det samlede smagsindtryk.

Kilde: F2012-apr
   
Udskriv

Sandwich med kyllingesalat

Sendt til Burgere - sandwich

Brugervurdering:  / 0
Sandwich kyllingesalat
 
Tilberedning

Pluk kyllingekødet, og kassér ben og skind.

Rør yoghurten med sennep, estragon, rødløg og bladselleri.

Vend kyllingen med dressingen, og smag til med salt og peber.

Fyld kyllingesalat, salat og agurk imellem 2 skiver rugbrød, og krydr med mere peber.
Servér sandwichene med rucola salat, rødløg og feta, krydret med salt, peber, olivenolie og eddike.

2 personer

OBS: denne ret er en del af en ugemenu


1 tilberedt kyllingebryst + 1 lår fra
5 spsk. drænet yoghurt
1 tsk. dijonsennep
1 lille bundt plukket estragon
1 lille rødløg, hakket
2 stilke bladselleri i tynde skiver
salt og peber

ENDVIDERE:
½ icebergsalat, plukket
½ agurk i skiver
4 skiver rugbrød
mere peber

SALAT: 50 g rucola
1 rødløg i skiver
50 g feta
olivenolie
eddike
salt og peber
Kilde: F2012-apr
Udskriv

Fuldkornspasta med tomat, kylling og æble-fennikelsalat

Sendt til Fjerkræ

Brugervurdering:  / 0
 
Tilberedning

Kog pastaen efter anvisningen på pakken.

Rist kyllingestykker og bacon af pã en pande, til kyllingen er gylden.

Tilsæt tomater og hvidløg.

Rist videre i ca. 2-3 minutter. Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.

Tilsæt den kogte pasta, og bland godt rundt.

Drys parmesan over.

 

Salat:

Bland salat, æble og fennikel i en skål. Kom lidt god olivenolie og balsamico over.

Smag til med salt og peber.

 
4 personer

300 fuldkornspasta, gerne penne

4 kyllingeinderfileter eller -bryster (600 g), skåret i mundrette stykker

4 skiver bacon, skåret i strimler

500 g blommetomater, skåret i halve

2 fed hvidløg

1-2 tsk sukker

50 g parmesan, friskhøvlet

 

Salat:

 

1 endevie eller feldsalat, skåret, skyllet og slynget tørt

1 æble, skåret i tern

½ fennikel, skåret i tynde skiver

2 spsk olivenolie

2 tsk balsamico

Kilde: BDK
   
Udskriv

Kartoffelsalat med bacondressing

Sendt til Svinekød

Brugervurdering:  / 0
Kartoffelsalat bacon
 
Tilberedning

Kog kartoflerne med i tsk. salt. Pil dem, og skær dem over på langs.

Vinaigrette:

Bland i en skål, og vend kartofler heri. Lad afkøle.

Skær fennikel, løg i tynde skiver.

Skær avocado i tern.

Vend kartoflerne med de andre grønsager, og drys med klippet dild.

Hurtigt, let og enkelt.

Det kan sagtens lade sig gøre at gemme det halve til næste dag. Dog skal avocadoen ikke blandes i, men blot drysses over den del der skal spises med det samme.

 
4 personer

1 kg aspargeskartofler

1 tsk. salIt

½ fennikel

1 rødløg

2 avocado

dild

Sennepsvinaigrette:

½ dl vindruekerneolie

2 spsk. hvidvinseddike

1 spsk. sennep

½ tsk. honning eller sukker

8 skiver sprødstegt bacon

 

Kilde: SB2012-01
   
Udskriv

Laksepakker

Sendt til Fisk

Brugervurdering:  / 0
Laks pakker
 
Tilberedning

Sæt ovnen på150°.

 

Kog æggene hårde.

 

Klip bagepapiret til så store cirkler, som muligt og smør dem.

 

Pil løgene, halver dem, og skær i skiver. Steg dem i smør 2—3 min., uden at de tager farve.

Lad spinaten dampe med løgene i stegepanden, til den falder sammen. Smag til med salt lad afkøle.

 

Hak æggene.

 

Fordel løg og spinat midt på

bagepapirscirklerne, læg æg, laks

og dild på.

 

Fold papiret op over fyldet og fold sammen nogle gange , fold kanterne ind.

 

Tilbered pakkerne 10 min. midt i ovnen.

 

Server med friskkogte kartofler og rigeligt med dild.

4 personer

2æg

4 ark bagepapir

2 løg

1 + 2 spsk. smør

200 g frisk babyspinat

1 tsk salt

400 g røget laks i tynde skiver

2 spsk. hakket dild

 

Tilbehør:

kogte kartofler

dild

Kilde: SB2010-10
Udskriv

Rosa stegt andebryst med kartoffel soufflé og glaserede rødbeder

Sendt til Fjerkræ

Brugervurdering:  / 1
Andebryst kartoffel_souffle
 
Tilberedning

Skræl kartofler og skær ud i små tern.

 

Vend  ternene med lidt  salt, peber, hakket timian og finthakket skalotteløg.

 

Rør æg, fløde og sennep sammen.

 

Fordel kartoflerne i små kokotter og hæld æggemassen henover.

Sæt dem i ovnen i ca. 45 min på 200 gr.

 

Dernæst ordnes andebrystet og brunes hurtigt  af på panden og steges færdigt i ovnen ca. 12-15 min på 200 gr.

 

Herefter skal det ud at hvile.

Rødbeder skrælles og skæres i stave. Steg dem af i andefedtet og tilsæt akaciehonning, salt og peber og lidt timian og skalotteløg til sidst.

 

Andebrystet skæres i skiver og anrettes på de glaserede rødbeder, med kartoffel souffléen ved siden af.

 
2 personer

2 andebryster

600 gr. kartofler

1 bdt. timian

2 skalotteløg

2 æg

3 dl fløde

1 spsk. sennep

Salt og peber

4 store rødbeder

1 spsk. akaciehonning

 
Kartoffelblandingen passer til 6-8 ramekiner.

Kilde: TV2ast
   
Udskriv

Skinke og grønkålssalat med æbler og druer

Sendt til Svinekød

Brugervurdering:  / 0
Skinke gronkalssalat
 
Tilberedning
Skær skinken i 3 mm tynde skiver.
Varm sennep, honning og appelsinsaft til kogepunktet under omrøring, og server det til skinken.
 
Skær æblerne i mindre stykker, hak grønkålsbladene/savoykålsbladene relativt fint og bland med fintsnittet rødløg og vindruer.
 
Pisk sennep, olie og eddike sammen, og smag vinaigretten til med salt og peber.
Hæld vinagretten over salaten, bland godt, og drys med hakkede valnøddekerner.
 
Lad salaten trække lidt inden servering.
 
4 personer

12 tynde skiver lun eller kold skinke/hamburgryg
 
Sauce
1 spsk dijonsennep
2 spsk honning
½ dl friskpresset appelsinjuice
Grønkålssalat
8 grønkålsblade eller savoykålblade
2 æbler, fx. Cox Orange eller Ingrid Marie
1 lille fintsnittet rødløg
200 g små grønne stenfri druer
 
Sennepsvinaigrette
1 spsk grov sennep
2 spsk olie
1 spsk hvidvinseddike
salt
Friskkværnet peber
50 g valnøddekerner
Kilde: SB2010-12
   
Udskriv

Mørbradrulle med rå aspargessalat

Sendt til Svinekød

Brugervurdering:  / 0
morbradrulle_asparges
Tilberedning
Tænd ovnen på 200° varmluft
 
Krydr mørbraden med peber.
 
Læg et stykke abgepapir på en bradepande, og læg baconen ved siden af hinanden, så det netop rører hinanden.
Smør pesto på baconen og læg mørbraden ovenpå. Rul baconen stramt rundt om mørbraden, så du har en rulle. Steg rullen i ovnen i 25 min. sammen med ovnkartofler.
 
Knæk det nederste af aspargesene, snit med i ca. 3 cm. skiver på skrå. Rengør forårsløgene og snit dem i ca. 0,5 cm skiver på skrå.
Skyl spinaten og anret den på en tallerken.
 
Bland olie, eddike, sennep og honing sammen og vend det i grøntsagerne. Anret på spinaten.
 
Skær mørbrande i skrå skive rog anret på tallerknen.
 
Server ovnkartofler til.
 
 
4 personer

1 svinemørbrad
peber
1 pakke bacon
2 spsk pesto
1 bdt grønne asparges
2 forårsløg
4 håndfulde frisk spinat
2 spsk olie
1 spsk hvidvinseddike
1 spsk dijonsennep
1 spsk flydende honnng

 

Tilbehør:

Ovnkartofler

Kilde: SB2005-01
   
Udskriv

Andebryst med timian, brombær og svampe

Sendt til Fjerkræ

Brugervurdering:  / 1
And_timian_brombr_svampe
Tilberedning
Dup andebrystet tørt, snit tern i skindet og gnid med groft salt.
Læg kødet i et lille ildfast fad mes skiver af hvidløg, kviste af timian og vand.
Anden stilles i ovnen ved 200° i en halv time med jævnlige overrislinger af sky fra bunden.
Lad andebrystet hvile i 10 min, før den skære i skiver.
 
Svampene kommes i en pande med sky fra anden og dampes i 10 min.. Brombær skylles, appelsine skære i fileter, og dbegge dele vendes i svampene med salt og peber.
 
Alle ingredienser til salaten skære i mundrette stykker. Bland cultura med honning og friskhakket mynte, og hæld over salaten.
 
 
2 personer

1 andebryst á 300 g
1 spsk groft salt
2 fed hvidløg 
6 kviste timian
2 dl vand
1 appelsin
300 g brombær
300 g kantareller og østershatte

Salat:
100 g rød romaine
1 æble
1 sharonfrugt
4 spsk cultura
2 tsk honning
4 spsk mynte

Tilbehør:
evt. 100 g røde eller brune ris


Energi pr. person:
kcal 476
Kilde: F2008-01
   
Udskriv

Aspargessandwich

Sendt til Burgere - sandwich

Brugervurdering:  / 0
Aspargessandwich
Tilberedning
Kog laksefileterne i 10 min. i vand tilsat salt, blandede peberkorn og et par skiver citron.
 
Mos laksefileterne med en gaffel og rør sammen med lige dele mayonaisse og A38, krydr med salt og peber. Laksecremen skal være godt fast.
 
Smør sandwichbrød med laksecremen og læg skoldede asparges på og klap skiverne sammen.
 
Herlig til en picnictur.
 
4 personer

2 laksefileter
salt
blandende peberkorn
et par skiver citron
mayonaise
A38
salt og peber
1 bdt asparges
sandwichbrød

 




   
Udskriv

Fyldte peberfrugter

Sendt til Oksekød

Brugervurdering:  / 0
Fyldte_peberfrugter
Tilberedning
 Del peberfrugterne i halve på den lange led, og fjern indmaden.
Læg dem i et smurt ildfast fad, med åbningen opad.
 
Svits løg og kød i olie i en tykbundet gryde, og brun det godt.
Tilsæt hakket hvidløg or krydderier, og vend det godt sammen. Kom tomatpure og bouillon ved. Bring det i kog, og tilsæt tomaterne, lad retten simre i ca. 15 minutter uden låg, til den har fået en ret tyk konsistens.
 
Tilsæt de kogte bønner, og lad det koge igennem.
Smag til,  og fordel det i peberfrugterne,
Drys med ost, og bag peberfrugterne i en forvarmet ovn ve 200° i 15-20 minutter, til osten er smeltet.
2 personer

4 mellemstore tynde røde peberfrugter
1 hakket løg
2 spsk olivenolie
300 g hakket magert oksekød
2 fed hvidløg
1 tsk korianderfrø
1 tsk spidskommen
2 tsk st. chili
1 spsk koncentreret tomatpure
2-3 dl god kalvebouillon
400 g hakkede tomater fra dåse

 

Drys:
50 g reven cheddar eller emmentaler

 




 

 
Kilde: F2007-22
Udskriv

Lakselasagne

Sendt til Fisk

Brugervurdering:  / 2
Lakselasagne
Tilberedning
Tø spinaten op og knug den fri for vand.
Hak spinaten groft.
 
Bland spinaten med 2 dl af ostesaucen, salt, peber, revet muskatnød.
 
Rør resten af ostesaucen sammen med mælk og æg og krydr med salt, peber, revet muskatnød.
 
Hak porrer/forårsløg meget fint.

Skær laksestykkerne igennem på tværs, aå der bliver 2-3 skiver.
 
Smør et aflangt fad på 20 x 25 cm.
Læg 1. lag lasagneplader i bunden, fordel spinatblandingen henover.
 
Læg 2. lag lasagneplader, øs lidt sauce over, og fordel lakseskiverne herpå.
Drys med porrer/forårsløg.
 
Øs igen sauce over, læg 3. lag lasagneplader på, og slut af med resten af saucen. Drys osten over.
 
Bag lasagnen midt i ovnen ved 200° i ca. 30 min.
Hold øje med at den ikke bliver for mørk.
 
Drys lasagnen med revet citronskal og dryp med olivenolie. Spis lasagnen varm med en god salat til.
 
4 personer

 1 pakke friske lasagneplader
4 laksefileter uden skind
salt og kværnet peber
revet muskatnød
1 pose frosset, helbladet spinat 500 g
1 porre eller 1 bdt forårsløg

 

 SAUCE:

½ l mornaysauce eller let ostesauce
1½ dl mælk eller fløde 9%
1 æg
salt og kværnet peber
lidt revet muskatnød
150 g revet mozzarellaost
revet skal af 1 citron
lidt olivenolie

Tilbehør:

Blandet grøn salat med halve små cherrytomater, halve sorte oliven og hakket løg




Kilde: F2007-10
   
Udskriv

Spaghetti med pesto og kammuslinger

Sendt til Fisk

Brugervurdering:  / 1
Spaghetti_pesto_kammuslinge
 
Tilberedning
Pluk eller klip basilikummen, og kom den i en foodprocessor eller minihakker sammen med hvidløg, pinjekerner og parmesan. Blend, og tilsæt derefter olien ad flere omgange. Smag til med salt.
Gem halvdelen af pestoen.
 
Kog spaghettien i kogende, saltet vand, til den er al dente. Dræn vandet fra, og vend den varme spaghetti med pesto lige inden servering.
Rist muslingerne i lidt olie på en varm pande. Krydr med salt og en smule citronsaft.
Skær tomaterne i terninger, og vend dem med oliven, olie og salt.
Anret pasta med kammuslinger, og servér med tomatsalat og citronbåde.   
 
2 personer

1 potte basilikum
1 lille fed hvidløg
60 g ristede pinjekerner
50 g parmesan
1 dl olivenolie
salt

ENDVIDERE:
300 g  spaghetti
150 g kammuslinger
lidt olie til stegning
citronsaft

TILBEHØR:
4 tomater
100 g oliven
olivenolie
citronbåde
 




Kilde: F2010-41
   
Udskriv

Rødbedesalat med ovnstegt kylling

Sendt til Fjerkræ

Brugervurdering:  / 0
rodbedesalat_ovnstegt_kylli
 
Tilberedning
Rens kyllingen for indmad og parter den i 8 stykker. Læg kyllingestykkerne i et ovnfast fad og krydr med salt, peber, timian og lidt olivenolie. Steg kyllingestykkerne i ovnen ca. 45 min. til kødet er gennemstegt.
Skræl rødbederne og skær dem i tynde strimler, f.eks. på en mandolin eller riv dem på en grove side af rivejernet. Skær æblet i kvarte, fjern kernehuset og skær æblestykkerne i tynde skiver. Rør citronsaft, appelsinsaft, wasabi, honning og lidt salt sammen i en lille skål.
Kom olivenolie på en pande og rist græskarkernerne nogle minutter til de begynder at poppe. Hæld dem ud på en tallerken og krydr med salt.
Bland de tynde rødbedestrimler sammen med wasabi-dressingen, æblerne og krydr med salt, lidt friskkværnet peber og ristede græskarkerner.

Servér kyllingen med rødbedesalaten og spis kartofler eller brød til.
 
4 personer

1 kylling
salt og peber
3 kviste timian
lidt olivenolie
500 g rødbeder
2 æbler, gerne syrlige
½ citron, saften heraf
½ appelsin, saften heraf
¼ - ½ tsk wasabi
1½ tsk flydende honning
1 spsk olivenolie
1 dl græskarkerner
lidt salt.

Tilbehør: kogte kartofler eller groft brød


 




Kilde: AFD2010-41
   
Udskriv

Bagte græskar med appelsinsaft, gurkemeje og hakkede valnødder

Sendt til Tilbehør

Brugervurdering:  / 0

Bagte_graskar_appelsinsaft

 

Tilberedning

Læg græskarskiverne i et ildfast fad og hæld appelsinsaft og olivenolie over. Krydr med gurkemeje og havsalt og bag ca. 30 min. på 180 grader. Hæld til sidst de hakkede valnødder over.
Servér de bagte græskar til alt slags kød og fisk.

 
4 personer

½ hokkaidogræskar befriet for kerner og skåret i mundrette bidder
saft af ½ appelsin
2 spsk olivenolie.
2 tsk gurkemeje
havsalt
1 håndfuld hakkede valnødder

Kilde: AFD2010-41
   
Udskriv

Baconbøf med stegt broccoli

Sendt til Oksekød

Brugervurdering:  / 1
baconbeef_broccoli

Tilberedning
Ælt kødet med kryddrier og hvidløg.
Form det til 4 høje bødder, og vikl bacon omkring.
Tril dem på baconsiden på en meget varm pande. Kom lidt fedtstof på, og steg dem færdige ved middelvarme i 5-6 minutter på hver side.
 
Skær løgene i meget tynde skiver, Steg dem gyldne i fedtstof på en pande. Læg dem på køkkenrulle.
 
Blancher de to salgs kål i 2 minutter i saltet, og kogende vand. Lad dem dryppe godt af.
 
Rist dem i fedtstof, og drys krydderierne over. Vend dem hele tiden. De skal stadig have bid.
Vend yoghurt i til sidst, varm igennem, og smag det til.
Anret med de stege løg ovenpå, eller læg dem på bøffen.
 
4 personer

500 g magert hakket oksekød
salt og peber
1-2 fed presset hvidløg
4 skiver bacon
2 løg i tynde skiver

ca. 350 g frisk broccoli i små buketter
ca. 350 g frisk blomkål i små buketter
2 tsk st. spidskommen
1 tsk gurkemeje
salt og peber
2 spsk olie
3 spsk græsk yoghurt

Tilbehør:
stegte kartoffelsbåde


Giv din hakkebøf et helt nyt tilbehør af sprøde grøntsager i en mildt krydret creme. Løgene skal du ikke snydes for, men de kan også drysser over grøntsagerne på indisk manér.

 




Kilde: F2009-11
   
Udskriv

Glaseret andebryst med rosenkål

Sendt til Fjerkræ

Brugervurdering:  / 1
Glaseret_andebryst_rosenkaa
Tilberedning

Rids skindet på andebrystet med en skarp kniv, læg det med skindsiden nedad på en kold pande, og skru op for varmen. Lad andebrystet stege i 7-8 minutter på skind- siden. Vend det, og steg det 4 minutter på kødsiden.


Smør marmelade og honning på skindsiden, og steg andebrysterne i ovnen ved 200° i 20 min. Kom lidt af glaseringen hen over skindet et par gange under stegningen.

Krydr med salt og peber, og lad brystet trække i 10 minutter, inden du skærer det.


Skær i mens den nederste del af stokken på rosenkålene. Fjern de yderste blade, og skær et lille kryds i bunden af stokken. Kom dem i saltet, kogende vand, og lad dem dampe i 4- 6 minutter. De skal bevare lidt bid. Dræn vandet fra, og kom smør og mandler i den varme gryde. Sæt låg på, og ryst kålene. Anret med sprød bacon, og servér straks med skiver af glaseret andebryst. Servér ovnristede kartofler til.

 
 
4 personer

3 andebryst (300 g)

2-3 spsk. orangemarmelade

1 spsk. flydende honning

salt og peber


ENDVIDERE:

400 g rosenkål

salt

1 spsk. smør

50g ristede mandler, grofthakkede

100 g bacon, sprødstegt


TILBEHØR:
Ovnristede kartofler

Kilde: F2009-51
   
Udskriv

Chili con carne med chokolade

Sendt til Oksekød

Brugervurdering:  / 0
chili_con_carne_chokolade
 
Tilberedning

Vend løgene i olivenolie, til de er bløde. Tilsæt enebær og steg dem med. Drys med lidt salt og peber. Kom kødet i, og vend det godt. Tilsæt nu eddike, peberfrugter og chili, hæld pilsner og dåsetomater ved og krydr med laurbærblade, spidskommen og honning.

 

Lad retten simre i en halv time ved helt lavt blus.

Kom bønnerne i sammen med majs, chokolade og olie, varm godt igennem og smag til med salt og peber.

 

Top med rørt fromage frais og persille.

 

4 personer

2 løg,fint hakket

2 fed hvidløg, pressede

1 tsk olivenolie

10 enebær, let maste

havsalt og friskværnet sort peber

400 g magert hakket okse- eller kalvekød

½ dl mørk balsamicoeddike

1 rød peber i terninger

1 grøn peber i terninger

½ rød chili,fint hakket

½ pilsner

2 ds hakkede tomater

2 laurbærblade

1 tsk spidskommen

1 spsk honning

1 ds kidneybønner

2 dl majs 

10 g mørk chokolade med 70%

1 spsk olivenolie

 

Topping: 

4 spsk fromagefrais

bredbladet persille

 

Prøv med et lille skvæt gin.

Kilde:S2007-48
   
Udskriv

Rejer og nudler med sur-sød sauce

Sendt til Fisk

Brugervurdering:  / 1
rejer_nudler_sur_sod_sauc

Tilberedning

Tø rejerne op og lad dem dryppe af i en sigte.

Opvarm olie i en wok eller en sauterpande, tilsæt løg og lad dem stege 2 minutter under omrøring. Kom broccolibuketterne i sammen med lidt vand og lad dem stege 3-4 minutter.

Tilsæt ærter og sur-sød sauce og skru ned for varmen. Kom rejerne i retten, når den er gennemvarm og lad rejerne simre med et par minutter (til de er varme). Tilsæt evt, mere sauce eller lidt vand.

 

Anret på fad, pynt med persille og purløg og server sammen med kogte nudler og en skål sød chilisauce til den, der ønsker retten mere krydret.

 
2 personer

350 g mellemstore grønlandske rejer (frosne)

1 stort finthakket lag

250 g broccoli i små buketter med stok

1 dl fine ærter

Sur sød sauce

Olie til stegning

 

Tilbehør:

Kogte nudler



 




Kilde: FØorientalsk
   
Udskriv

Tigerrejer med sød chilisauce

Sendt til Fisk

Brugervurdering:  / 2

Tigerrejer_sod_chilisauce


Tilberedning

Tø rejerne op og lad dem dryppe at.

Bland en marinade at sød chilisauce, hvidløg, limesaft og salt i en skål, og kom rejerne i. Lad dem marinere i ca. 30 minutt er. Læg bambusgrillpinde i vand.

 

Træk rejerne på pindene, og steg dem i forvarmet ovn ved 250°C i 3-4 minutter, eller til de kun lige er gennemstegte.

Damp spinaten i en gryde med låg i lidt vand tilsat en smørklat og lidt salt

 

Portionsanret rejer og spinat. Pynt med forrårsløg og limebåde, og servér straks sammen med en skål sød chilisauce og brødskiver.

 
2 personer

350 g frosne tigerrejer

 

Marinade

1 dl sød chilisauce

2 tsk. finthakket hvidløg

6 spsk. limesaft

2 tsk. groft havsalt (gerne Maldonsalt)

2 forårsløg i skrå ringe

 

Tilbehør:

frisk eller frossen spinat

lidt smør

salt

brød

Kilde: FØorientalsk
   
Udskriv

Torskefilet med vilde ris, porrer og krydderurtesauce

Sendt til Fisk

Brugervurdering:  / 0
ovnbagt_fisk_urtesovs
Tilberedning

Kog risene som anvist. Rens porrerne og skær dem i stykker på ca. 6 cm.
Damp porrerne møre i letsaltet vand i 6-8 min.

Bring fiskebouillon, skalotteløg og citronsaft i kog.
Læg fisken i et ovnfast fad, hæld bouillonblandingen over og krydr med salt og peber. Damp fisken i ovnen ved 175° i ca. 12 min.
Si boulllonen over i en gryde og hold fisken varm.
Bring bouillon og madlavningsfløde i kog under omrøring, og lad saucen koge et par minutt er. Drys godt med hakkede krydderurter og smag til med salt og peber. Servér saucen til fisken sammen med ris og porrer.

 
4 personer

250 g vilde ris/røde ris

I stort bdt porrer

2½ dl fiske bouillon

1 finthakket skalotteløg

1 spsk citronsaft

600 g torskefilet

salt, peber

2 dl madlavningsfløde

krydderurter, f.eks. purløg og kørvel.






Energi pr. person:
537 kcal

Kilde: AFD2006-48
   

Flere artikler...

Prøv også

Vin og sygdom

Noget tyder på, at rødvin:

  • forbedrer kolesterolbalancen
  • kan forebygge visse kræftformer som tyktarms- og lungekræft, idet antioxidanter fra de blå druers skin kan stoppe kræftcellers vækst

Vin dagligt

1-2 glas vin om dagen nedsætter risikoen for en blodprop i hjertet, når man er fyldt 50, og heller et glas om dagen end syv om lørdagen