Udskriv

Frikadeller & bagte gulerødder

Sendt til Svinekød

Brugervurdering:  / 0
DårligBedst 

Frikadeller bagte gulerod

4 personer

500 g hakket gris/kalv

1 tsk. salt

1 stk. finthakket løg

1 fed hvidløg

1 tsk. stødt spidskommen

1 stk. æg

½ dl mel

friskkværnet peber

½ gl vand

olie til stegning

500 g gulerødder

olie

1 tsk. stødt spidskommen

1 stk. saften fra 1 citron

1 spsk. honning

Ekstra sundt – Bland farsen med en rest kogte mosede kartofler eller revne gulerødder.

Tilberedning

Rør farsen sej med salt.

Tilsæt finthakket løg, hvidløg, spidskommen, æg, mel og friskkværnet peber.

Rør vandet i lidt af gangen og lad farsen hvile 10 min.

Rør evt. lidt mere vand i hvis farsen er for kompakt.

Skræl gulerødderne, skær dem i kvarte på langs og halver hvis de er meget lange.

Vend gulerødderne i lidt olie og læg dem på en bageplade.

Krydr med spidskommen, salt og peber.

Dryp med citronsaft og honning og bag dem ved 200°C i ca. 20-25 min.

Brun først frikadellerne i lidt olie på en varm pande 2 min. på hver side.

Skru ned til middelvarme og steg frikadellerne endnu 3-4 min. på hver side.

Samlet stegetid 10-12 min.

Server frikadellerne med bagte gulerødder og evt. ris.

Kilde: Føtex 01.2014

Prøv også

Vin og sygdom

Noget tyder på, at rødvin:

  • forbedrer kolesterolbalancen
  • kan forebygge visse kræftformer som tyktarms- og lungekræft, idet antioxidanter fra de blå druers skin kan stoppe kræftcellers vækst

Vin dagligt

1-2 glas vin om dagen nedsætter risikoen for en blodprop i hjertet, når man er fyldt 50, og heller et glas om dagen end syv om lørdagen