Udskriv

Frikadeller med gulerødder

Sendt til Svinekød

Brugervurdering:  / 0
DårligBedst 

Frikadeller gule

4 personer


1 løg
500 g hakket kalv og flæsk
1 fed hvidløg
1 æg
1 dl dansk vand
3 spsk hvedemel
Salt og peber
150 g groftrevne gulerødder
Smør og olivenolie til stegning

 

Server frikadellerne med en sprød kålsalat

 

Tip: Når grønkål er på hylderne fra oktober til februar kan du erstatte revne gulerødder med den samme mængde finthakket grønkål.

Tilberedning

Pil og riv løget på den grove side af et rivejern.

 

Rør kød med løg, presset hvidløg, æg, dansk vand og hvedemel.

Krydr med salt og peber og vend gulerødder i farsen.

Lad farsen hvile køligt i ca. 30 minutter.

Form farsen til frikadeller og steg dem sprøde i smør og olie på en pande.

 

 

 


 

Kilde: iF

Vin og sygdom

Noget tyder på, at rødvin:

  • forbedrer kolesterolbalancen
  • kan forebygge visse kræftformer som tyktarms- og lungekræft, idet antioxidanter fra de blå druers skin kan stoppe kræftcellers vækst

Vin dagligt

1-2 glas vin om dagen nedsætter risikoen for en blodprop i hjertet, når man er fyldt 50, og heller et glas om dagen end syv om lørdagen