Svinemørbrad med råstegte grøntsager
4 personer 1 afpudset svinemørbrad salt og peber 4 kviste frisk rosmarin eller 4 tsk tørret 4 tsk olie 1½ dl bouillon eller vand evt. saucejævner
Råstegte grøntsager ½ selleri, ca. 350 g 600 g kartofler 2 stor gulerod, ca. 200 g 4 tsk olie persille
Energi Protein 36% Kulhydrat 38% Fedt 26% 1725 kJ - 410 kcal |
Tilberedning
Skær selleri, kartofler og gulerod i tern på ca. 1 x 1 cm. Steg dem møre i olie på en pande. Vend jævnligt. Stegetid ca. 15 minutter.
Hak persille og vend den i lige før servering.
Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet. Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Krydr med salt, peber og 1 spsk fintskåret rosmarinnåle.
Varm olien i en gryde ved god varme.
Læg kødet i, når olien er varm nok. Brun hurtigt kødet på alle sider, 1-2 minutter i alt. Tilsæt bouillon.
Skru ned til svag varme og lad mørbraden stege under låg 6-7 minutter. Vend kødet og steg endnu
6-7 minutter, i alt ca. 13 minutter.
Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være ca. 65 grader. Tag kødet op, når det er færdigt.
Smag skyen til med salt og peber og jævn den.
Kilde: danishmeat.dk - 30 der slanker