Udskriv

Svinemørbrad med råstegte grøntsager

Sendt til Svinekød

Brugervurdering:  / 2
DårligBedst 

Svinemorbrad raastegte

4 personer

1 afpudset svinemørbrad

salt og peber

4 kviste frisk rosmarin eller 4 tsk tørret

4 tsk olie

1½ dl bouillon eller vand

evt. saucejævner

 

Råstegte grøntsager

½ selleri, ca. 350 g

600 g kartofler

2 stor gulerod, ca. 200 g

4 tsk olie

persille

 

Energi

Protein 36%

Kulhydrat 38%

Fedt 26%

1725 kJ - 410 kcal

Tilberedning

Skær selleri, kartofler og gulerod i tern på ca. 1 x 1 cm. Steg dem møre i olie på en pande. Vend jævnligt. Stegetid ca. 15 minutter.

 

Hak persille og vend den i lige før servering.

 

Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet. Dup kødet tørt med køkkenrulle.

Krydr med salt, peber og 1 spsk fintskåret rosmarinnåle.

 

Varm olien i en gryde ved god varme.

Læg kødet i, når olien er varm nok. Brun hurtigt kødet på alle sider, 1-2 minutter i alt. Tilsæt bouillon.

 

Skru ned til svag varme og lad mørbraden stege under låg 6-7 minutter. Vend kødet og steg endnu

6-7 minutter, i alt ca. 13 minutter.

 

Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være ca. 65 grader. Tag kødet op, når det er færdigt.

 

Smag skyen til med salt og peber og jævn den.

 

Kilde: danishmeat.dk - 30 der slanker

Vin og sygdom

Noget tyder på, at rødvin:

  • forbedrer kolesterolbalancen
  • kan forebygge visse kræftformer som tyktarms- og lungekræft, idet antioxidanter fra de blå druers skin kan stoppe kræftcellers vækst

Vin dagligt

1-2 glas vin om dagen nedsætter risikoen for en blodprop i hjertet, når man er fyldt 50, og heller et glas om dagen end syv om lørdagen