Udskriv

Sommerens lækreste spyd med salat

Sendt til Svinekød

Brugervurdering:  / 0
DårligBedst 
sommerspyd
Tilberedning

Skær mørbraden i 3-4 skiver og vend dem i en marinade af 2 fed knust hvidløg, hakket rosmarin, en smule olivenolie, salt og peber og lad dem trække mindst 1 time i køleskabet.

Vend de skrubbede kartofler i olivenolie og krydr med salt og peber.

Bag kartoflerne ved 200º i ca 30 min.

Stik 2 spyd gennem mørbraden, så de kan skæres over til 2 spyd efter stegningen.

Grill spydene ca. 11 min. på hver side, ca. 22 min ialt.

Halver agurken, fjern kernerne med en ske og skær den i skiver.
Skær rødløget i tynde skiver og bland med melon, agurk, rucola og salattern.

Rør yoghurt og 1 fed knust hvidløg sammen og smag dressingen til med salt og peber.
 
2 personer

1 svinemørbrad
2 fed hvidløg
1 rosmarinkvist
lidt olivenolie
salt, peber
400 g skrubbede kartofler
1 spsk olivenolie
2 træspyd
1 rødløg
200 g vandmeloni tern
½ agurk
lidt rucola
½ bæger feta salattern 10%
100 g græsk yoghurt 2%

 
Energi pr. person:
kcal 531

Kilde: AFD2008-34
   

Prøv også

Vin og sygdom

Noget tyder på, at rødvin:

  • forbedrer kolesterolbalancen
  • kan forebygge visse kræftformer som tyktarms- og lungekræft, idet antioxidanter fra de blå druers skin kan stoppe kræftcellers vækst

Vin dagligt

1-2 glas vin om dagen nedsætter risikoen for en blodprop i hjertet, når man er fyldt 50, og heller et glas om dagen end syv om lørdagen