Udskriv

Fyldt andebryst med birkesdryssede hasselbachkartofler

Sendt til Fjerkræ

Brugervurdering:  / 3
DårligBedst 

Andebryst hasselbach

4 personer

Fyldte andebryster på rucolabund:

4 andebryster af 300 g
8-12 skiver seranoskinke
1 pk gorgonzola eller anden smagfuld blåskimmelost
1 bdt bredbladet persille
Salt og peber
Rucolasalat
 
Tilbehør:
1 kg store kartofler
1 brev blå birkes
Smør eller olie
Salt og peber
2 bdt asparges
 
Basilikumcreme:
1 bundt frisk basilikum
3 dl. creme fraiche (18 %)
1 fed hvidløg
Salt og peber

Tilberedning

Andebryster
Befri brysterne for skind og skær en dyb lomme i siden af dem.
Lomme fyldes med bredbladet persille og Gorgonzola.
Brysterne drysses let med salt og peber og pakkes stramt ind i skinken.
Læg andebrysterne, med samlingen nedad, på en bageplade.
 
 
Hasselabchkartofler
Skræl kartoflerne og snit fine riller i alle kartoflerne. Husk dog, kun at snitte sådan, at der næsten er skåret helt igennem kartoflerne, men kun næsten.  Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl så hver enkelt med lidt olie. Drys med salt. bag kartoflerne ved 200 grader (varmluft) i ca. 40 min.
 
Bagning
Bag kartoflerne ved 200 grader (varmluft) i ca. 40 min.
Sæt andebrysterne i ovnen når der er gået 20 min, så de bliver bagt i 20 min.
Drys kartoflerne med birkes når der er 10 min tilbage af bagetiden.
 
Basilikumcreme
Pluk en potte frisk basilikum fri fra blade og kom dem sammen med 1 dl creme fraiche og hvidløget, op i en blender og blend.
Rør de sidste 2 dl creme fraiche i. (Hvis det hele blendes bliver cremen for tynd.)
Smag til sidst til med salt og peber og server cremen som et alternativ til sovs.
 
Dampede asparges
Kog aspargsene i 3 minutter, så de stadig har bid.
 
Servering
Skær andebrysterne ud i skiver, og anret på rucola.
Server med dampede asparges og hasselbachkartoflerne, og server basilikumcreme til.
 
Let at lave og lækkert at spise.

 


 

Kilde:

Vin og sygdom

Noget tyder på, at rødvin:

  • forbedrer kolesterolbalancen
  • kan forebygge visse kræftformer som tyktarms- og lungekræft, idet antioxidanter fra de blå druers skin kan stoppe kræftcellers vækst

Vin dagligt

1-2 glas vin om dagen nedsætter risikoen for en blodprop i hjertet, når man er fyldt 50, og heller et glas om dagen end syv om lørdagen