Udskriv

Stegt havkat med ærtepure og grillede gulerødder med citronfløde

Sendt til Fisk

Brugervurdering:  / 1
DårligBedst 

Stegt havkat rtepure

4 personer

1 bundt nye gulerødder
200 g ærter
15 g smør
salt og peber
lidt citronsaft
1 spsk fintrevet peberrod.
½ dl piskefløde
1½- 2 spsk citronsaft
½ tsk sukker
½ tsk finthakket chili
salt og peber
1-2 dl plukkede, friske krydderurter, f.eks. kørvel, basilikum og dild
600 g havkat skåret i 4 portionsstykker eller anden hvid fisk
olivenolie til stegning af fisken

Tilbehør:
Nye kogte kartofler vendt i smør og masser af dild og evt. et drys grofthakket ramsløg

 

Tilberedning

Skær toppen af gulerødderne, men lad et lille stykke sidde på og skrub dem fri for jord. (Nye gulerødderne er ikke bitre i skrællen, derfor er det ikke nødvendigt at skrælle dem).

Kom ærterne og lidt salt i en gryde og hæld vand på så det dækker halvt op omkring ærterne – bring det til kogepunktet og kog det 1 minut. Blend ærterne sammen med 2 dl af kogevandet og lidt smør. Krydr ærtepuren med salt, peber, citronsaft, fintrevet peberrod og tilsæt evt. ekstra vand hvis du synes den er for tyk i konsistensen.

Vend gulerødderne sammen med lidt olivenolie, salt og peber og grill dem 6-8 min til de er let møre, men stadig har bid. Rør piskefløde sammen med citronsaft, sukker, chili, salt og peber. Kom de grillede gulerødder på et fad og kom citronfløden over. Drys med lidt salt og friske krydderurter.

Steg havkatten i olivenolie på en pande ca. 3 min på hver side og krydr med salt og peber og servér den med ærtepure, grillede gulerødder med citronfløde og krydderurter.

 


 

Kilde: iF

Vin og sygdom

Noget tyder på, at rødvin:

  • forbedrer kolesterolbalancen
  • kan forebygge visse kræftformer som tyktarms- og lungekræft, idet antioxidanter fra de blå druers skin kan stoppe kræftcellers vækst

Vin dagligt

1-2 glas vin om dagen nedsætter risikoen for en blodprop i hjertet, når man er fyldt 50, og heller et glas om dagen end syv om lørdagen