Udskriv

Rejer i rød karry med kokosmælk og peanuts

Sendt til Fisk

Brugervurdering:  / 0
DårligBedst 

Rejer redcurry cocomilk

4 personer

2 rødløg

300 g sukkerærter

1 dåse kokosmælk

2 tsk rød karrypasta

300 g store rejer (fra frost, optøede)

2 tsk peanutbutter

1 spsk fiskesauce

3 spsk saltede peanuts

½ tsk rørsukker

saften af 1 limefrugt

½ bundt (rød) basilikum

 

Til servering:

jasminris (beregn 1 dl rå ris pr. person)

Tilberedning

Kog jasminrisene efter anvisningen på emballagen, beregn ca. 1 dl rå ris pr. person

Pil rødløgene, og skær dem i tynde både. Skyl sukkerærterne, og skær dem over på     den lange led.

Opvarm en gryde med 3 spsk af kokos- mælken, og steg karrypastaen i kokosmælken ved middel varme, til det begynder at dufte – rør rundt med en palet hele tiden, så det ikke brænder på. Skru op for varmen, tilsæt rejerne, og lynsteg dem i 1 minut. Hæld resten af kokosmælken i gryden sammen med rødløg, sukkerærter, peanutbutter og fiskesauce, og kog kraftigt i 3 minutter. Tilsæt peanuts, og smag til med sukker og limesaft.

Drys med grofthakket basilikum, og server med de kogte jasminris.

Tip: Hvis du er glad for stærk mad, så skru endelig op for mængden af den røde karrypasta.

Kilde: Mad!

Vin og sygdom

Noget tyder på, at rødvin:

  • forbedrer kolesterolbalancen
  • kan forebygge visse kræftformer som tyktarms- og lungekræft, idet antioxidanter fra de blå druers skin kan stoppe kræftcellers vækst

Vin dagligt

1-2 glas vin om dagen nedsætter risikoen for en blodprop i hjertet, når man er fyldt 50, og heller et glas om dagen end syv om lørdagen