Udskriv

Laksebøffer og kartoffelgratin

Sendt til Fisk

Brugervurdering:  / 1
DårligBedst 
Laks kartoffelgratin
Tilberedning

Dryp laksesteaksene med citronsaft, pensl dem med et pænt lag chilisauce, drys salt og peber på og svøb en skive parmaskinke om hver laksesteak.

Læg laksen i et smurt ovnfast fad.

Kog kartoflerne og jordskokker/courgetter i let saltet vand i 10.12 minutter, af dryp og mos groft. Tilsæt lidt olivenolie, salt, peber og reven muskatnød og fordel mosen i fire små, velsmurte portionsforme.

Bag laksen og gratin i ovnen ved 200° i ca. 20 min. og server med tilbehøret.
 
4 personer

4 laksesteaks
citronsaft
sød chilisauce
salt
friskkværnet peber
4 skiver parmaskinke


Kartoffel-josdskokkegratin
2-3 jordskokker i tern
eller ½ courgette i tern
 10-12 mellemstore kartofler i tern
olivenolie
reven muskatnød


Tilbehør

Dampede sukkerærter, lidt salat eller dampet spinat



En favorit - om sommeren med courgetter i gratinen i stedet for jordskokker.

 

Kilde: A2005-25
   

Vin og sygdom

Noget tyder på, at rødvin:

  • forbedrer kolesterolbalancen
  • kan forebygge visse kræftformer som tyktarms- og lungekræft, idet antioxidanter fra de blå druers skin kan stoppe kræftcellers vækst

Vin dagligt

1-2 glas vin om dagen nedsætter risikoen for en blodprop i hjertet, når man er fyldt 50, og heller et glas om dagen end syv om lørdagen