Udskriv

Bagt laks på ærtepure

Sendt til Fisk

Brugervurdering:  / 0
DårligBedst 


Tilberedning

Kog risene efter anvisningen på pakken,
Del laksesteakene i 2 stykker.
Drys med salt og peber og dryp med citrussaft.
Læg fisken på en plade med bagepapir og bag den ved 200 ° i 10-15 minutter, til fisken er fast.

Kog ærterne i en gryde med kogende bouillon, kog dem 5 min. hvorfter de blendes til en god puré.
Smag til med salt, peber og kryddergrønt.

Læg først ris, derefter ærtepure og til sidst fisken på 2 tallerkner.
 
2 personer

2 laksesteaks
salt
friskkværnet peber
lime- eller citronsaft
200 g kogte ris


Ærtepuré
400 g ærter
ca. 1 dl grøntsagsbouillon
lidt frisk estragon eller mynte

 

Delikat, enkel og farveglad mad.


Energi pr. person:
kcal 460
 

Kilde: A2005-10
   

Vin og sygdom

Noget tyder på, at rødvin:

  • forbedrer kolesterolbalancen
  • kan forebygge visse kræftformer som tyktarms- og lungekræft, idet antioxidanter fra de blå druers skin kan stoppe kræftcellers vækst

Vin dagligt

1-2 glas vin om dagen nedsætter risikoen for en blodprop i hjertet, når man er fyldt 50, og heller et glas om dagen end syv om lørdagen