Frokost

Udskriv

Fyldte karrysild

Sendt til Fisk

Brugervurdering:  / 0

Fyldte karrysild

4 personer

 

8 stk dobbelte sildefileter

40 g blødt smør

2 tsk karry

30 g hakkede hasselnøddekerner

2 spsk. hakket persille

1 lille finthakket porre (eller bare toppen)

2-3 spsk. rug- eller hvedemel

salt og peber

lidt smør til stegning

 

4 stk gulerødder i tykke skrå skiver

lidt olie

1 tsk karry

1 bakke babyspinat eller

1 fast romaine- eller iceberg salat


TILBEHØR
:

små kogte kartofler eller
groft rugbrød

Tilberedning

Rens sildene, og klip finnerne af, hvis det ikke er gjort. Tør dem godt, og bred dem helt ud på skindsiden.

 

Rør smørret med karry, hakkede hasselnøddekerner, persille og meget finthakket porre, og smør det på sildene.

Fold dem sammen igen, og tryk godt til.

Vend dem i rugmel med salt og peber.

 

Brun dem ¡ lidt smør ved god varme.

Hold på dem med en palet, så de ikke åbner sig for meget.

Vend, når de er sprøde, og brun den anden side.

Dæmp varmen, og steg dem ¡ ca. 5 minutter på hver side.

 

Lynsteg gulerødder og karry i et par minutter, på en pande, til gulerødderne er “al dente”. Vend spinat eller snittet salat i. Sluk med det samme.

Smag til med salt og peber.

 

Spis det til de sprøde sild med kartofler eller brød.

Kilde: F2006-47

Udskriv

Cremede dildsild med kapers og æble

Sendt til Fisk

Brugervurdering:  / 4
Cremede dildsild med kapers
Tilberedning
Rør cremefraichen med sennep og eddike.
Hak dilden, og kom dild, kapers og æble i dressingen.
Smag til med lidt salt.

Lad sildefileterne dryppe af, og skær dem i mindre stykker.
Vend dem i dressingen.
Lad gerne sildene trække i et par timer i køleskabet inden brug.
Anret med æbler, dild og kapersbær, og server med godt rugbrød. 
 
4-6 personer

200 g cremefraiche 18%
1 spsk dijonsennep
1 tsk æblecidereddike
1 bundt plukket dild
4 spsk kapers
1 æble i små terninger
lidt salt
8 store marinerede sildefileter

Endvidere:
tynde æblebåde
plukket dild
kapersbær



Det er dejligt at give de marinerede sild en hjemmelavet dressing. brug sildene på julefrokostbordet eller bare på frokostbordet generelt.

 

Kilde: F2008-01
   




















Prøv også

Vin og sygdom

Noget tyder på, at rødvin:

  • forbedrer kolesterolbalancen
  • kan forebygge visse kræftformer som tyktarms- og lungekræft, idet antioxidanter fra de blå druers skin kan stoppe kræftcellers vækst

Vin dagligt

1-2 glas vin om dagen nedsætter risikoen for en blodprop i hjertet, når man er fyldt 50, og heller et glas om dagen end syv om lørdagen