Forretter

Udskriv

Rejer med avocado-panna cotta

Sendt til Fisk

Brugervurdering:  / 8

Rejer PANACOTTA

4 personer

400 g rejer

4 stk avocado

½ dl creme fraiche

4 blade husblas

1 citron

4 skiver paptyndt rugbrød

Salt og peber


Tilberedning

Blend avocadoerne. Lun cremefraichen i en gryde og smelt udblødt husblas heri.

Bland cremefraiche, citronsaft og blendet avocado og smag til med salt og peber.

Hæld blandingen i små glas og stil dem på køl til indholdet er stivnet let.

Skær daggammelt rugbrød i paptynde skiver og bag dem sprøde i ovnen ved 125 °C i ca. 20 min. Drys evt. med lidt salt.

Anret med rejer og de sprøde rugbrødstoast.

 


 

Kilde: RG

Udskriv

Ærtecreme a la creme brulé

Sendt til Fisk

Brugervurdering:  / 3

rtecreme ala cremebrule

4 personer

Ærtecreme:
2½ dl piskefløde
 
200 g frosne ærter
4 æggeblommer
salt og peber

Rejer:
300 g rejer
2 forårsløg
1 hakket, frisk chili
2-3 spsk chilisovs
2 lime

Lige før servering:2 spsk sukker

Tilbehør:
brød

Ja, det kan godt lyde lidt underligt, men det smager himmelsk.

Tilberedning

Tænd ovnen på 140° på traditionel varme.

 

Giv fløden et opkog, tilsæt ærter, salt og peber og giv det endnu et opkog.

Tag gryden af varmen.

 

Blend ærter og fløde jævnt og tilsæt æggeblommer.

Blend igen og smag til.

 

Fordel cremen i 4 flade ovnfaste skåle, og stil dem i vandbad i ovnen i 20-25 min., til cremen har sat sig.

Køl af.

 

Bland rejerne med forårsløg og chili.

Tilsæt chilisovs og smag til med limesaft.

 

Lige før servering:

Drys overfladen af cremen med et tyndt lag sukker, og bræd det til karamel med en gasbrænder eller under grillen i ovnen.

Top op med rejer og server mde brød.

 

 

Kilde: Klitte

Udskriv

Forårstallerken

Sendt til Fisk

Brugervurdering:  / 1

Foraarstallerken

4 personer

200 g renset stenbiderrogn
citronsaft
salt og peber
6-8 vagtelæg
8 stk forårsløg

Dildcreme:
250 g cremefraiche 15 %
1½ dl klippede dildkviste
salt og  peber


Server flutes til.

Tilberedning

Dildcreme:

 

Rør cremefraiche med dild og smag til med salt og peber.

 

 

Stenbiderrogn, vagtelæg og forårsløg:

 

Smag stenbiderrognen til med citronsaft, salt og peber.

 

Kom vagtelæggene i kogende vand og lad dem koge i 3-4 min. Hæld koldt vand på. Lad dem afkøle, pil dem og skær dem i halve.

 

Rens forårsløgene. Skær den øverste tredjedel fra og del resten på midten. Blancher dem ved at hælde kogende vand over dem, og lad dem trække i 1½ min.

 

Anret det hele på tallerkner.

 

Kilde: UH-02-2012

Udskriv

Nordisk fisketapas

Sendt til Fisk

Brugervurdering:  / 5

nordisk fisketapas

8-12 personer

 

Sukkersaltet laks i agurk

1 lakseside

2 spsk. salt

2 tsk. sukker

1 spsk. citronsaft

1 agurk

1/2 dl eddike

1/4 dl sukker

1 bdt. dild

 

Gravad laks på asparges

200 g gravad laks

1 bdt. grønne asparges

150 g creme fraiche 18%

1/4 bdt. dild

1/4 dl dild akvavit

salt, peber

 

Røget laks med peberrod

1 dl creme fraiche 38%

1 æble i små tern

1 spsk. citronsaft

25 g høvlet peberrod

salt, peber

12 tynde skiver ristet baguette

200 g røget laks i skiver

dild eller persille

 

Hellefisk med rygeost

6 tynde skiver græskarkerne rugbrød

1 bg. rygeost

spæde blandede salater

6 radiser

200 g røget hellefisk

purløg

 

Marineret kæmpereje med dild

12 kæmperejer

dild

olie

spæde blandede salater

 

 

Server med skiver af en god baguette.

Tilberedning

Sukkersaltet laks i agurk
Skær skindet af laksesiden, drys med salt og sukker, og lad det trække min. 3 timer i køleskab, gerne natten over.
Skrab saltlagen af, skær fisken i tern ca. 3x3 cm, og læg dem i et ovnfast.
Skær agurken i strimler på langs med en kartoffelskræller.
Pisk eddike og sukker sammen. Hæld lagen over agurkestrimlerne, og lad dem trække lidt.
Bag laksen 4 min, ved 250°C.
Afkøl laksen, sno en strimmel agurk omkring hver, og pynt med dild.

Gravad laks på asparges

Halver skiverne af gravad laks.

Skær den nederste lidt træede del af aspargsene fra og skyl dem godt.

Sno en skive gravad laks omkring hver asparges.

Rør cremefraiche, hakket dild og akvavit sammen, og smag dressingen til med salt og peber.

 

Røget laks med peberrod

Rør creme fraiche, æble, citronsaft og peberrod sammen, og smag dressingen til med salt og peber.

Læg et stykke laks på hver brødskive og pynt med æblecreme og dild/persille.

 

Hellefisk med rygeost

Skær rugbrødskiverne ud i små trekanter, eller stik dem ud med en hjerteform.

Rist rugbrødsskiverne og smør dem med rygeost.

Læg hellefisken på lidt salat og læg brødskiverne over, sammen med purløg og radiser.

 

Marineret kæmpereje med dild

Rør lidt olie med salt og dild, og mariner rejerne heri min. 3 timer i køleskab, gerne natten over.

Skær brødkrumme fra baguette ud i små trekanter, eller stik dem ud med en hjerteform.

Rist skiverne og læg lidt salat og en marineret reje på skiverne.

 

nordisk fisketapas 5

Kilde: brochure (Gitte og Gert)

Udskriv

Stegte portobellesvampe med laksetatar

Sendt til Fisk

Brugervurdering:  / 1

portobello laksetatar

4 personer

4 stk. Portobello svampe

1-2 spsk. olivenolie til ristning

 

Laksetatar:

75 g røget laks

75 g fersk laks

1 spsk. citronsaft

2 spsk. hakket dild

havsalt

kværnet fempeber

20 g rucolablade

Tilberedning

Røget laks hakkes groft.

Fersk laks hakkes fint.

Kommes i hver sin skål.

Kom citronsaft på den ferske laks og lad det trække i 2 min.

Kom laksen sammen i en skål med dild, salt og peber.

 

Fjern stokken på hver Portobello. Rist Portobello svampene på en middelvarm pande i olivenolie i 4-5 min, alt efter størrelse. Vendes undervejs og krydres med salt og peber.

 

Placer 1 stegt Portobello svamp med bunden op på hver tallerken. Fyld tatar i svampene og pynt med rucolo på toppen.

 

Serveres straks

 

Kilde: brochure

Udskriv

Citronsurprise

Sendt til Fisk

Brugervurdering:  / 1

Citronsurprise

4 personer

4 usprøjtede citroner

5 forårsløg

150g røget laks

150g røget forelfilet

125 g mascarpone

2 spsk. hakket purløg

2spsk. hakket dild

lidt citronsaft

godt brød

 

Pynt:

dildkviste

purløg

evt, lidt citronolie


Tilberedning

Skyl citronerne og skær toppene af.

Udhul citronerne, og skrab kødet ud evt. med en grapefrugtkniv.

Rens forårsløgene, og snit dem fint.

Mos laks og forelfilet sammen med en gaffel.

Tilsæt mascarpone og forårsløg, og smag til med lidt citronsaft hakket purløg, dild, salt og peber.

Fyld citronerne med fiskeblandingen, og pynt med dildkviste og purløgsstænger.

Server lidt godt brød og evt, lidt citronolie til.

 

Udskriv

Lufttørrede skinkeruller med mozzeralla og artiskok

Sendt til Svinekød

Brugervurdering:  / 1
Skinkeruller artiskok
 
Tilberedning

Halver mozzarellakuglerne. Læg et stykke

mozzarella på hver skinkeskive, og kom

et par grillede artiskokker, lidt pinje

Kerner og basilikum ved.

 

Rul skinken sammen omkring

fyldet, og skær pakkerne over i to.

 

Anret skinkerullerne på en bund af

rucola og server med brød til.

4 personer

1 pakke frisk mini mozzarella

8 skiver parmaskinke

1 glas grillede artiskokker

25 g ristede pinjekerner

12 basilikumblade

1 stor håndfuld rucola


 




Kilde: F2008-01
Udskriv

Røget laks med ægge-kapers-dressing

Sendt til Fisk

Brugervurdering:  / 0
Roeget laks_eeg_kapers
 
Tilberedning

Kog æggene i 9 minutter (efter størrelse). Lad dem køle af. Pil og hak dem. Lad de salte kapers ligge i koldt vand i ½ time. Lad dem dryppe af, og hak dem groft (du kan også bruge almindelige små kapers). Halvér tomaterne, og skrab kernerne ud. Skær tomatkødet i små terninger. Pisk citronsaft, sennep og olie sammen, og vend forsigtigt det hele sammen. Skær laksen i tynde skiver på skrå; læg dem på et smukt fad, og top op med æggesalaten. Pynt med masser af dild.

4 personer

2 æg
2-3 spsk. saltede kapers
2 modne tomater
1 spsk. citronsaft
1 tsk. sennep
2 spsk. olie 
180 g god røget laks i skiver
2 spsk. hakket/plukket dild
salt og kværnet peber

TILBEHØR: ristet rugbrød eller krydderurtebrød

 

Køb en rigtig god røget laks. Skær den i fine skiver, og top op med en blanding af æg, kapers, tomater og dild. Enkelt og lækkert. Filet imperial er rygstykket af laksen – fast i kødet og med god røgsmag, hvis du holder af lidt, men godt. Salte kapers er meget faste og har en god konsistens

Kilde: F2012-apr
Udskriv

Blinis med stenbiderrogn og avocado-creme

Sendt til Fisk

Brugervurdering:  / 1
Blinis stenbiderrogn
 
Tilberedning

Krydr stenbiderrognen med salt, lidt citronsaft og peber, og vend rødløg i.
Pisk yoghurten stiv med citronskal og lidt citronsaft, og krydr med salt og peber.
Mos avocadoen, og rør den med citronsaft og dressing.
Anret stenbiderrognen på en klat dressing på de lune blinis.
Pynt med citronskal, rødløg og kørvel.
Giv små klatter af avokadocreme til og evt. lidt ekstra stenbiderrogn.

6 personer

12 små blinis, lunet i ovnen
300 g renset stenbiderrogn
lidt citronsaft
salt og friskkværnet peber
1 rødløg hakket i meget fine terninger

DRESSING:
2½ dl græsk yoghurt 10 %
fintrevet skal af 1 økologisk citron
1-2 spsk. citronsaft
havsalt og friskkværnet peber

 AVOKADOCREME:
1 moden avocado
lidt citronsaft
3 spsk. dressing

PYNT:
rødløg
citronskal
kørvel/persille

 

En let og lækker forret til gæstemiddagen - eller som en let frokostret eller bare lidt til et glas kølig hvidvin eller rosevin.

 

Kilde: F2011-marts
Udskriv

Laksetartar med avocado

Sendt til Fisk

Brugervurdering:  / 0
Laksetatar med_avocado
 
Tilberedning

Laks og avocado skæres i små tern og røres sammen med finthakket rødløg og limesaft.

Gem 4 strimler laks til pynt.

Smag til med peber.

Presses i stålringe eller lign. – skal stå mindst en time køligt, gerne mere

Pyntes med en lille klat creme fraiche, en lille skive laks og pynt med lidt tomatbåde.

 
4 personer

200 g røget laks
2 avocado
saft af 1½ lime
1 rødløg
Peber
 
Pynt:
Creme fraiche
tomater


Serveres med et godt flyte til.

 

Hurtig at lave, lækkert at spise.

Kilde: Klitte
   
Udskriv

Asparges med hellefisk og peberfrugtcreme

Sendt til Fisk

Brugervurdering:  / 0
Asparges_hellefisk
 
Tilberedning
Skræl stilken på aspargesene fra hoved til fod. Star tlige undr hovedet.
Skær eller kaæk det nederste af stilken af.
Kog dem møre i letsaltet vand i 6-8 minutter.
 
Hak hellefisken fint, og vend den i en skål med dild.
 
Blend ingerdienserne til cremen til en jævn konsistens. Smag til med salt og peber.
 
 
4 personer

 500 g hvide asparges
300 g røget hellefisk
1 spsk klippet dild
 
Creme:
 
6 soltørrede tomater i olie
3 grillede spanske pebre på glas eller syltede peberfrugter
2 dl græsk youghurt
1 fed revet hvidløg
salt og peber

 


Kan også laves som tapas, ved at smøre lidt peberfrugtcreme på en tynd skive ristet flute og toppe op med et stykke asparges og lidt hellefisketatar.

Kilde: SB2005-01
   
Udskriv

Carpaccio med hindbær og rucola

Sendt til Oksekød

Brugervurdering:  / 1
Carpaccio_hindbr_rucola
Tilberedning
Anret de meget fine skiver af råt okse- eller kalveinderlår på store tallerkner med skyllet og tørret rucola.
 
Kom revet citronskal eller julienner af citron hen over.
Herefter lidt høvlet parmesan.
 
Bland dressing af olie og eddike, smag til med salt og peber, og dryp den over salaten.
 
Slut af med friske hindbær, og server groft brød til.
 
4 personer

 300 g carpaccio
100 g rucola
1 ubehandlet citron
50 g parmesan
150 g hindbær
 
Dressing:
2 spsk olivenolie
1 spsk hindbæreddike
salt
peber
Tilbehør:
groft brød

 




Energi pr. person:
kcal

   
Udskriv

Maskeret blomkål

Sendt til Fisk

Brugervurdering:  / 1
maskeret blomkaal
Tilberedning
Rens og skyl blomkålen.
Kog den i letsaltet vand, til den er knap mør, ca. 15 min.
Afkøl blomkålen
 
Rør cremefraiche, klippet dild, karry, salt og peber sammen.
Hæld lidt af cremefraichen over blomkålen og pynt med dild og rejer.
Læg salat, ærter og rejer, rundt om blomkålen og server et stykke godt flyte til. 
 
6 personer

1 stort fast blomkål
3 dl cremefraiche
½ tsk karry
1 salathoved
400 g fine ærter
300 g rejer
Frisk dild
En gammel 80'er klassiker, som stadig smager fremragende

Tilbehør: flyte

Kilde: F2008-01
   
Udskriv

Kammuslinger og ærtesuppeshots

Sendt til Fisk

Brugervurdering:  / 0
Kammuslinger_erteshots
Tilberedning

Grill kammuslingerne på en oliepenslet grillpande ved høj varme i ½-1 minut på hver side, og IKKE længere! Ellers får de konsistens som viskelæder.

Kog ærterne op i bouillonen, og blend, til du har en ensartet masse. Si grøden, og kom den tilbage i gryden; tilsæt fløden, og lad det koge sagte op. Smag til med salt og peber. Servér den lune suppe med persilledrys i små glas sammen med de stegte kammusling og ristet rugbrød.

 
4 personer

8 store kammuslinger

solsikkeolie

havsalt og friskkværnet peber


ÆRTESUPPESHOTS:

300 g bælgede ærter

2 dl mild hønsebouillon

2-2½ dl piskefløde

havsalt og friskkværnet

hvid peber

DRYS:

fintskåret persille

TILBEHØR:

ristet rugbrød

 

Kilde: F2009-32
   
Udskriv

Kammuslinger med serranoskinke

Sendt til Fisk

Brugervurdering:  / 1
Kammuslinger_serranoskink
Tilberedning

Dup kammuslingerne godt tørre. Steg dem hurtigt i smør 1-2 minutter på hver side, drys salt og peber på, dryp sherry over læg dem i et fad og lad dem køle af. Sno skinkeskiveme om de stegte kammuslinger.

Kom ærterne i en gryde, giv dem et opkog i bouillonen, blend dem med olivenolie samt krydderurter og smag til med saft og peber Lad ærtepuréen køle at. Fordel ærtepuréen i dybe tallerkener. Sæt de stegte kammusling er på spid med lidt kryddergrønt og stik dem ned oven i puréen.

 
4 personer

8 store kammusliriger

1 spsk smør

salt, friskkværnet peber

3-4 spsk tør sheny 

100 g serranoskinke i tynde skiver

 

Ærtepuré:
350 g friskbælgede ærter

1 dl grønt- eller hønsebouillon

1-2 tsk olivenolie

estragon

salt og peber.

 

Giv et stykke godt brød til.

Kilde: AFD2007-27
   
Udskriv

Melonsalat med rejer

Sendt til Fisk

Brugervurdering:  / 2
Melonsalat rejer
Tilberedning

Bland alle ingredienser til salaten.

Rør dressingen sammen og smag den til, før den blandes med salaten, der anrettes i glas og serveres med små, sprøde stykker toast.
 
4 personer

½ lille udkernet canteloupemelon i tern eller kugler
1 flækket, udkernet agurk
kødet af 1 avocado i små tern
lidt didlkviste
250 g rejer eller hummerhaler

 
Dressing:
½ udkernet fintsnittet rød chili
0,25 dl fishsauce
0,25 dl limesaft
2 spsk sukker, rørt med 2 spsk varmt vand
evt. lidt salt
 

Kilde: F2005-31
   
Udskriv

Laks med friskost-dip

Sendt til Fisk

Brugervurdering:  / 0
Laks med friskost dip
Tilberedning

Rør alle ingredienserne til en blank creme.

Rør den hakkede dild i og smag til
 
10 personer
10 skiver røget eller gravad laks

Frokost dip:

300 g friskost naturel
2 spsk sød sennep
3 spsk grovkornet sennep
1 tsk dijonsennep
2 spsk rørsukker
2 spsk æbleeddike
½ dl frisk hakket dild


Dildolie:

10 personer

1 dl plukket dild
1 dl rapsolie
1 knsp salt

Blend dilden med olie, smag til med salt
 

Kilde: SB2007-12
   
Udskriv

Rejesalat med guacamole, mozzarella og soltørrede tomater

Sendt til Fisk

Brugervurdering:  / 0
rejesalat m guacamole
Guacamole
Del avocadoerne i halve, tag stenen ud og skrab kødet ud med en ske.
Hak avocadoerne sammen med cremefraiche og hvidløg i en foodprocessor, eller blot med en gaffel.
Smag til med citronsaft, salt og peber.

Salat
Vask salaten godt og dryp den af.
Skær de soltørrede tomater i strimler.
Bryd osten i grove stykker med fingrene.
Kom alle ingredienser i en skål og vend det hele let sammen med rapsolie og limesaft.
Smag til med salt og peber.

 

 
4 personer
400 g rejer

Guacamole
2 modne avocado
2 spsk cremefraiche
1 fed hvidløg, revet fint
citronsaft
salt og peber

Salat
Små blandede salatblade
100 g soltørrede tomater
50 g ristede pinjekerner
50 g mozarella
lidt rapsolie
lidt limesaft
salt og peber




Anretning
Kom salaten i bunden af 4 dybe tallerkner eller skåle og fordel rejerne ovenpå.
Server med guacamole og et godt brød

Kilde: www.royalgreenland.dk    

Prøv også

Vin og sygdom

Noget tyder på, at rødvin:

  • forbedrer kolesterolbalancen
  • kan forebygge visse kræftformer som tyktarms- og lungekræft, idet antioxidanter fra de blå druers skin kan stoppe kræftcellers vækst

Vin dagligt

1-2 glas vin om dagen nedsætter risikoen for en blodprop i hjertet, når man er fyldt 50, og heller et glas om dagen end syv om lørdagen