Udskriv

Nordisk fisketapas

Sendt til Fisk

Brugervurdering:  / 5
DårligBedst 

nordisk fisketapas

8-12 personer

 

Sukkersaltet laks i agurk

1 lakseside

2 spsk. salt

2 tsk. sukker

1 spsk. citronsaft

1 agurk

1/2 dl eddike

1/4 dl sukker

1 bdt. dild

 

Gravad laks på asparges

200 g gravad laks

1 bdt. grønne asparges

150 g creme fraiche 18%

1/4 bdt. dild

1/4 dl dild akvavit

salt, peber

 

Røget laks med peberrod

1 dl creme fraiche 38%

1 æble i små tern

1 spsk. citronsaft

25 g høvlet peberrod

salt, peber

12 tynde skiver ristet baguette

200 g røget laks i skiver

dild eller persille

 

Hellefisk med rygeost

6 tynde skiver græskarkerne rugbrød

1 bg. rygeost

spæde blandede salater

6 radiser

200 g røget hellefisk

purløg

 

Marineret kæmpereje med dild

12 kæmperejer

dild

olie

spæde blandede salater

 

 

Server med skiver af en god baguette.

Tilberedning

Sukkersaltet laks i agurk
Skær skindet af laksesiden, drys med salt og sukker, og lad det trække min. 3 timer i køleskab, gerne natten over.
Skrab saltlagen af, skær fisken i tern ca. 3x3 cm, og læg dem i et ovnfast.
Skær agurken i strimler på langs med en kartoffelskræller.
Pisk eddike og sukker sammen. Hæld lagen over agurkestrimlerne, og lad dem trække lidt.
Bag laksen 4 min, ved 250°C.
Afkøl laksen, sno en strimmel agurk omkring hver, og pynt med dild.

Gravad laks på asparges

Halver skiverne af gravad laks.

Skær den nederste lidt træede del af aspargsene fra og skyl dem godt.

Sno en skive gravad laks omkring hver asparges.

Rør cremefraiche, hakket dild og akvavit sammen, og smag dressingen til med salt og peber.

 

Røget laks med peberrod

Rør creme fraiche, æble, citronsaft og peberrod sammen, og smag dressingen til med salt og peber.

Læg et stykke laks på hver brødskive og pynt med æblecreme og dild/persille.

 

Hellefisk med rygeost

Skær rugbrødskiverne ud i små trekanter, eller stik dem ud med en hjerteform.

Rist rugbrødsskiverne og smør dem med rygeost.

Læg hellefisken på lidt salat og læg brødskiverne over, sammen med purløg og radiser.

 

Marineret kæmpereje med dild

Rør lidt olie med salt og dild, og mariner rejerne heri min. 3 timer i køleskab, gerne natten over.

Skær brødkrumme fra baguette ud i små trekanter, eller stik dem ud med en hjerteform.

Rist skiverne og læg lidt salat og en marineret reje på skiverne.

 

nordisk fisketapas 5

Kilde: brochure (Gitte og Gert)

Prøv også

Vin og sygdom

Noget tyder på, at rødvin:

  • forbedrer kolesterolbalancen
  • kan forebygge visse kræftformer som tyktarms- og lungekræft, idet antioxidanter fra de blå druers skin kan stoppe kræftcellers vækst

Vin dagligt

1-2 glas vin om dagen nedsætter risikoen for en blodprop i hjertet, når man er fyldt 50, og heller et glas om dagen end syv om lørdagen