Desserter

Udskriv

Rabarber med sprød top

Sendt til Frugt

Brugervurdering:  / 0

Rabarber sprod top

2 personer

250 g rabarber

3 spsk sukker

10 g smør

1 plade frossen butterdej (85 g)

2 spsk sukker

2 spsk mandler (hakkede)

 

Tilbehør: flødeskum


Tilberedning

Tænd ovnen på 220 grader.

Rens rabarberne og snit dem fint. Vend dem med sukker og fordel dem i 2 smurte ovnfaste skåle.

Skær den frosne dej i tynde strimler og bland dem hurtigt med sukker og hakkede mandler. Fordel det over rabarberne og sæt skålene i ovnen i ca. 12 min.

Servér med koldt flødeskum.

 

Udskriv

Choko-mokka-sandwich

Sendt til Is

Brugervurdering:  / 0

Choko mokka sandwich

8-10 stk

Is:
3½ tsk nescafé
2½ spsk kogende vand
5 pasteuriserede æggeblommer
125 g flormelis
4 dl piskefløde
75 g hakket mørk chokolade.

Kage:
225 g hvedemel
5 tsk kakao
100 g sukker
125 g blødt smør
1 æg

Brug 4 spsk kold espresso i stedet for Nescafé.

Tilberedning

Kom nescafé i en kop og hæld kogende vand på og rør det sammen.

Pisk æggeblommer og flormelis med en elpisker, indtil det bliver hvidt og luftigt. Pisk fløden til flødeskum og vend det i æggemassen sammen med kold kaffe og hakket chokolade.

Hæld isen i en form beklædt med husholdningsfilm, så isen har en højde på ca. 3 cm, og sæt den i fryseren 4-5 timer.

Bland hvedemel, kakao og sukker i en skål og rør det sammen med blødt smør og æg. Ælt dejen hurtigt sammen og pak den i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i 30 min. Drys lidt mel på køkkenbordet og rul dejen ud, og udstik med en udstikker af ca. 7 cm i diameter, ca. 20 stk. Placer dem på bageplade med bagepapir, og bag ca. 12 min ved 200 grader.

Udstik isen med en udstikker af 7 cm i diameter og læg isen sammen med småkagerne. Sæt dine is-sandwich tilbage i fryseren 1½-2 timer og servér.

 

Kilde:AFD-jun2013

Udskriv

Lilla luksus

Sendt til Diverse

Brugervurdering:  / 1

lilla luksus

4 personer

En eksklusiv blåbærgele uden brug af gelatine eller andet hokus pokus.

Blåbær ca. 250 gram
3 spsk flormelis
Citronsaft

Pynt: basilikum-, citronmelisse- eller mynteblade

Tip:

Lilla luksus er en lillebitte, stærk sag. Skal der mere dessert til, så server sammen med en god chokoladekage.

 

 

Tilberedning

Skyl bærrene i bakken. Hæld bærrene ud på køkkenrulle og dup dem tørre med endnu et stykke køkkenrulle.

Tag otte bær fra til pynt.

Blend bær og flormelis i 30 sekunder. Hæld straks i fire sherryglas, dryp med et par dråber citronsaft og dæk over. 

Stil i køleskab mindst en halv time, så stivner Lilla luksus af sig selv. Server med krydderurteblade og et par bær. 

 

 

Kilde: saesonforgodsmag.dk

Udskriv

Saftbudding

Sendt til Mousse

Brugervurdering:  / 0

Saftbudding

4 personer

0,25 I tranebærsaft

0,25 I vand

4 stk pasteuriserede æggehvider

250 g sukker

10 blade husblas

 

Vanillecremesovs:

4 stk pasteuriserede æggeblommer

8 tsk sukker

vanillesukker

0,5 l sødmælk

Tilberedning

Husblas sættes i blød i ca. 10 min.

Æggehviderne piskes stive og sukkeret vendes i.

 

Husblasen smeltes i et vandbad og røres derefter i tranebærsaften.

 

Saften hældes i æggehviderne, og det blandes forsigtigt sammen, og stilles derefter på køl til det er stivnet.

 

Rør jævnligt i det i starten, ellers stivner saften i bunden, i stedet for at blive til en fin budding.

Kan hældes i glas og stilles roligt i køleskabet, dette giver en flot skilt saftbudding, med klar saft i bunden.

 

Vanillecremesovs:

Æggeblommerne røres sammen med sukkeret indtil det er hvidt, som til æggesnaps.

 

Kog mælken og tag den af varmen.

 

Rør æggesnapsen og vanillesukker i mælken.

 

Giv et opkog og stil på køl.

 

Server saftbudding overhældt med vanillecremesovs, lækker og anderledes.

 

Saftbudding kan hældes i vinglas eller store cognac glas inden den stilles på køl, det giver en helt anden oplevelse når den serveres overhældt med vanillecremesovs.

 

Kilde: AFD2007-46

Udskriv

Ovnbagte ferskner med Marscaponecreme

Sendt til Frugt

Brugervurdering:  / 0
OvnbagtefersknerMarscaponec1 
Tilberedning
Halver fersknerne og fjern stenene. Rør limesaft med sukker og fordel det henover de halverede ferskner. Bag dem i en varm ovn, 180 grader i 10 minutter. Rør Marcapone med vanilie og flormelis. Server cremen afkølet til de lune ferskner.
4 personer

1 spsk flormelis
Korn fra 1 vaniliestang
150 g Marscaponecreme
2 spsk rørsukker
saft fra 1 lime
4 modne ferskner

Kilde: www.eddythemadchef.dk
Udskriv

Bagt sød ananas

Sendt til Frugt

Brugervurdering:  / 0
Sweet ananas
 
Tilberedning

Skræl ananassen, skær den i skiver, og skær midterstokken bort.

Del skiverne i 8 stykker.

 

Kog en sukkerlage af vand, rørsukker og stjerneanis, og lad ananasstykkeme koge heri i ca. 5 minutter. Lad dem afkøle i lagen.

 

Rør yoghurt med vaniljekorn og flormelis. Fordel ananasstykkerne i 4 små, ildfaste tallerkener/skåle. Fordel yoghurtblandingen over, og dryp med sukkerlagen.

 

Tænd for grillfunktionen i ovnen.

Grill desserterne i ca. 8 minutter, til sukkerlagen bobler lystigt.

 

Desserten nydes lun eller kold.

4 personer

4 dl græsk yoghurt

4 skiver frisk ananas

1 dl vand

3/4 dl rørsukker

1/2 stjerneanis

kornene af i vaniljestang

1 dl flormelis

Kilde: SB2006-05
Udskriv

Koldskål med bær og ristede havregryn

Sendt til Frugt

Brugervurdering:  / 0
Koldskol
 
Tilberedning

Pisk æggeblommerne sammen med sukker

og vaniljekorn i en skål. Det skal piskes helt

hvidt.

 

Tilsæt så kærnemælk og citronsaft.

 

Blend koldskålen sammen med de frosne

bær, du har lyst til.

 

Rist havregryn og hakkede mandler i smør og sukker på en varm pande, til det er gyldent og spredt.

 

Anret koldskålen i en stor skål med masser af friske bær og mynteblade ovenpå. Servér den i et stort glas med vaniljeis og lune ristede havregryn på toppen.

4 personer

1 I kærnemælk

1 dl pasteuriserede æggeblommer

1 dl sukker

1 stang vaniije

citronsaft

100 g frosne bær

1oo g friske bær

1oo g havregryn

50 g sukker

25 g flækkede mandler

25 g smør

mynte

vaniljeis

Kilde:Kulør apr2012
Udskriv

Æbletærte med hvid chokolade

Sendt til Frugt

Brugervurdering:  / 0
Ebleterte hvid_chokolade 
Tilberedning

Sæt ovnen på 225°.

Fjern kernehuse på æblerne, og skær dem skiver.

Hak valnødderne i en foodprocessor til en grov nøddemasse.

Smuldr smørret i hvedemelet, tilsæt sukker, vaniljesukker og de hakkede valnødder.

Saml til en smulret dej.

Fordel dejen i 6 smurte ovnfaste portionsforme eller i en stor form.

Læg æbleskiverne i formene.

 

Bag tærterne midt i ovnen, 10 min.

Hak chokoladen groft, og drys den over æblerne.

Bag yderligere i 8-10 min. Pas på chokoladen ikke bliver for mørk.

 

Pynt med mynte, og server tærterne med vaniljeis.

6 personer

4 æbler

100 g smør

2 dl hvedemel (120 g)

250 g valnøddekerner

1 spsk. vaniljesukker

1½ dl sukker (125 g)

100 g hvid chokolade

 

Pynt:

mynte

 

Tilbehør:

valinjeis

 

Kilde: SB2011-9
Udskriv

Lilla luksus

Sendt til Diverse

Brugervurdering:  / 0

lilla luksus

4 personer

En eksklusiv blåbærgele uden brug af gelatine eller andet hokus pokus.

Blåbær ca. 250 gram
3 spsk flormelis
Citronsaft

Pynt: basilikum-, citronmelisse- eller mynteblade

Tip:

Lilla luksus er en lillebitte, stærk sag. Skal der mere dessert til, så server sammen med en god chokoladekage.

Tilberedning

Skyl bærrene i bakken. Hæld bærrene ud på køkkenrulle og dup dem tørre med endnu et stykke køkkenrulle.

Tag otte bær fra til pynt.

Blend bær og flormelis i 30 sekunder. Hæld straks i fire sherryglas, dryp med et par dråber citronsaft og dæk over. 

Stil i køleskab mindst en halv time, så stivner Lilla luksus af sig selv. Server med krydderurteblade og et par bær. 

Kilde: saesonforgodsmag.dk

 

Udskriv

Ferskner i rosevin

Sendt til Frugt

Brugervurdering:  / 0
Ferskner rosevin
En anderledes dessert med ferskner og rosevin.
 
6 personer

75 cl rosevin
100 g sukker
6 ferskner
½ l cremefraiche
lidt mynteblade til pynt


Tilberedning

Kom vin og sukker i en bredbundet gryde, og kog over svag varme ved konstant områdring, til sukkerer er helt opløst.

Skru op vor varmen, og lad vinen koge ind, til der er 2/3 tilbage.

Hæld vinlagen i en skå, og lad den køle hurtigt af ved at stille skålen i koldt vand. Stil skålen i køleskabet til den er helt kold.

Skold og flå fersknerne, mens lagen køler af.
Læg dem i en skål, og hæld kogende vand over.
Lad dem stå et par minutter. Tag dem op, og læg dem i en skål med koldt vand, så er de lette at flå. Skær dem igennem, og fjern stenen

Skær fersknerne i både, Læg dem på tallerkner og hæld den kolde vinlage over.
Læg cremefraiche ved og pynt med mynteblade.

Kilde: SB2005-04-22
   

 

Udskriv

Hvid chokolademousse

Sendt til Mousse

Brugervurdering:  / 0
Hvid chokolademousse med br
Tilberedning

Til moussen koges 1 dl fløde op.

Tag gryden fra varmen, og rør den finthakkede chokolade i. Rør til chokoladen er helt smeltet.
Afkøl til stuetemperatur.

Varm likøren let op til håndvarmt, og smelt den udblødte husblad heri.

Rør den lune væde i chokoladen, og rør æggeblommen i.

Pisk æggehivden stiv, og pisk fløden til skum. Vend først flødeskum og derefter den stiftpiskede æggehvide i cremen.

Stil moussen i køleskabet, til den har sat sig.

Anret en stor kugle mousse til hver, og krans med brombærsauce.

Pynt med citronmelisse.
 
4 personer

1 dl piskefløde
200 g god hvid chokolade
½ dl Grand Marnier eller Cointreau
2 blade udblødt husblas
1 æggeblomme
1 æggehvide
1 ¾ dl piskefløde til skum


Tilbehør

brombærsauce
citronmelisse

 






Brombærsauce

1½ dl vand
150 g sukker
200-300 g bropmbær

Kog vand og sukker op, og kog, til sukkeet er smeltet, og lagen koger med ½ cm bobler.

Tilsæt de skyllede bær, kog akkurat op, og tag gryden af varmen.

Afkøl bærrene helt i lagen.

Server til chokolademoussen.
 

Kilde: F2001-45
   

 

Udskriv

Godmorgen kick

Sendt til Diverse

Brugervurdering:  / 0
godmorgen kick
Tilberedning

Jordbærsalsa:
Vend jordbær, sukker og citronmelisse sammen. Smag til.

 

Hæld A38 i 4 høje glas (a ca. 2½ dl). Fordel herpå jordbærsalsa og slut med frugtyoghurt. Stil glassene tildækkede i køleskabet indtil serveringen.

 

Ved serveringen:
Pynt med jordbær og citronmelisseblade.

 
4 personer

 

Jordbærsalsa

200 g jordbær i små tern

2 spsk rørsukker

3 spsk finthakkede friske citronmelisseblade

4 dl Cheasy A38 0,1%

4 dl Cheasy jordbær/rabarber 0,1%
 

Pynt

jordbær

friske citronmelisseblade

 


 

Kilde: Karolines Køkken
   

 

Udskriv

Amerikanske pandekager

Sendt til Diverse

Brugervurdering:  / 0
amerikanske pandekager
Tilberedning
 
Sigt de tørre ingredienser I en skål, og lav en fordybning i midten.

Slå ægget ud, og kom halvdelen af mælken I og pisk godt. Tilsæt resten at mælken sammen med olien og pisk kraftigt. Dejen skal være en anelse tykkere end pandekagedej.
 
Kom smør på panden og lad det bruse op uden at blive brunt. Kom 4-5 klatter dej i en cirkel på panden med en ske, (pandekagen skal være Ca. 8. cm. i diameter), vendes når undersiden er gylden og bages færdig. 
 
Pandekagerne kan holdes varme i ovnen ved lav varme.

Server en stabel med ahornsirup og friske blåbær.
 
4 personer

225 g mel
25 g rørsukker
2 tsk bagepulver
½ tsk salt
1 stk æg
2½ dl mælk
1 spsk olie
smør til panden

Tilbehør:
Ahornsirup
Friske blåbær

 

Kilde: Brunch
   

 

Udskriv

Ananasfragilité

Sendt til Is

Brugervurdering:  / 0
Ananasfraglite
Bunde:
Lav først sukkerlagen.
Kog sukker og vand i en kasserolle ved svag varme og rør fosigtigt rundt. Sukkeret skal være fuldstændigt opløst, inden lagen når kogepunktet

Ananasfragilitébunde:
Skær tynde skiver af ananas på en pålægsmaskine eller med en meget skarp kniv.
Pensl skiverne med sukkerlage og tør dem i ovnen i ca. ½ time ved 120° til de er gyldne.
Tag dem ud og køl dem af på en bordplade.

Ananassorbet:
Rør ananaspuré sammen med sukkerlage og rom.
Frys sorbeten - helst i en ismaskine

Rom-is:
Pisk æggeblommer og sukker til en luftig masse.
Kog piskefløde og mælk op.
Jævn den varme mælkeblanding med æggemassen ved 80°
Tilsæt rom.
Hæld isen i en ismaskine eller stil den i fryseren, og lad den fryse ind.

Ananascoulis:
Kog ananaspuré og sukkerlage op i 1-2 minutter og afkøl. Si det.

Pynt:
Lad de finthakkede ananasstykker marinere i ca. 1 time i rom tilsat rørsukker.
 
Bunde:
Sukkerlage af
100 g sukker
1 dl vand
3 tynde skiver ananas pr. protion


Ananassorbet:
500 g ananaspuré
sukkerlage af
500 g sukker
5 dl vand
½ dl rom

Rom-is:
6 pasteuriserede æggeblommer
150 g sukker
1/4 l piskefløde
1/4 l mælk
3-4 spsk rom

Ananascoulis:
2-3 spsk ananaspuré
2-3 spsk sukkerlage

Pynt:
Marinerede ananasstykker af
2-3 spsk fint hakket ananas
2 spsk rørsukker
1 tsk rom
lidt finthakkede pistacienødder
lidt flourmelis

 
Vinforslag:
Late Harvest Rieling, Stellenbosch fra Sydafrika


Anretning:
Læg en tørret ananasskive på tallerkenen og en kulge rom-is ovenpå.
Læg en tørret ananasskive over og en kugle ananassorbet på.
Slut med en tørret ananasskive.
Læg marinerede ananasstykker og hakkede pistacienødder rundt om.
Dryp lidt coulis ved og drys ananasfragilitéen med flormelis. 

Kilde: F2008-04
   

 

Prøv også

Vin og sygdom

Noget tyder på, at rødvin:

  • forbedrer kolesterolbalancen
  • kan forebygge visse kræftformer som tyktarms- og lungekræft, idet antioxidanter fra de blå druers skin kan stoppe kræftcellers vækst

Vin dagligt

1-2 glas vin om dagen nedsætter risikoen for en blodprop i hjertet, når man er fyldt 50, og heller et glas om dagen end syv om lørdagen