Udskriv

Saftbudding

Sendt til Mousse

Brugervurdering:  / 0
DårligBedst 

Saftbudding

4 personer

0,25 I tranebærsaft

0,25 I vand

4 stk pasteuriserede æggehvider

250 g sukker

10 blade husblas

 

Vanillecremesovs:

4 stk pasteuriserede æggeblommer

8 tsk sukker

vanillesukker

0,5 l sødmælk

Tilberedning

Husblas sættes i blød i ca. 10 min.

Æggehviderne piskes stive og sukkeret vendes i.

 

Husblasen smeltes i et vandbad og røres derefter i tranebærsaften.

 

Saften hældes i æggehviderne, og det blandes forsigtigt sammen, og stilles derefter på køl til det er stivnet.

 

Rør jævnligt i det i starten, ellers stivner saften i bunden, i stedet for at blive til en fin budding.

Kan hældes i glas og stilles roligt i køleskabet, dette giver en flot skilt saftbudding, med klar saft i bunden.

 

Vanillecremesovs:

Æggeblommerne røres sammen med sukkeret indtil det er hvidt, som til æggesnaps.

 

Kog mælken og tag den af varmen.

 

Rør æggesnapsen og vanillesukker i mælken.

 

Giv et opkog og stil på køl.

 

Server saftbudding overhældt med vanillecremesovs, lækker og anderledes.

 

Saftbudding kan hældes i vinglas eller store cognac glas inden den stilles på køl, det giver en helt anden oplevelse når den serveres overhældt med vanillecremesovs.

 

Kilde: AFD2007-46

Prøv også

Vin og sygdom

Noget tyder på, at rødvin:

  • forbedrer kolesterolbalancen
  • kan forebygge visse kræftformer som tyktarms- og lungekræft, idet antioxidanter fra de blå druers skin kan stoppe kræftcellers vækst

Vin dagligt

1-2 glas vin om dagen nedsætter risikoen for en blodprop i hjertet, når man er fyldt 50, og heller et glas om dagen end syv om lørdagen