Udskriv

Hvid chokolademousse

Sendt til Mousse

Brugervurdering:  / 0
DårligBedst 
Hvid chokolademousse med br
Tilberedning

Til moussen koges 1 dl fløde op.

Tag gryden fra varmen, og rør den finthakkede chokolade i. Rør til chokoladen er helt smeltet.
Afkøl til stuetemperatur.

Varm likøren let op til håndvarmt, og smelt den udblødte husblad heri.

Rør den lune væde i chokoladen, og rør æggeblommen i.

Pisk æggehivden stiv, og pisk fløden til skum. Vend først flødeskum og derefter den stiftpiskede æggehvide i cremen.

Stil moussen i køleskabet, til den har sat sig.

Anret en stor kugle mousse til hver, og krans med brombærsauce.

Pynt med citronmelisse.
 
4 personer

1 dl piskefløde
200 g god hvid chokolade
½ dl Grand Marnier eller Cointreau
2 blade udblødt husblas
1 æggeblomme
1 æggehvide
1 ¾ dl piskefløde til skum


Tilbehør

brombærsauce
citronmelisse

 






Brombærsauce

1½ dl vand
150 g sukker
200-300 g bropmbær

Kog vand og sukker op, og kog, til sukkeet er smeltet, og lagen koger med ½ cm bobler.

Tilsæt de skyllede bær, kog akkurat op, og tag gryden af varmen.

Afkøl bærrene helt i lagen.

Server til chokolademoussen.
 

Kilde: F2001-45
   

 

Prøv også

Vin og sygdom

Noget tyder på, at rødvin:

  • forbedrer kolesterolbalancen
  • kan forebygge visse kræftformer som tyktarms- og lungekræft, idet antioxidanter fra de blå druers skin kan stoppe kræftcellers vækst

Vin dagligt

1-2 glas vin om dagen nedsætter risikoen for en blodprop i hjertet, når man er fyldt 50, og heller et glas om dagen end syv om lørdagen