Udskriv

Knækbrød med masser af kerner

Sendt til Boller og flutes

Brugervurdering:  / 0
DårligBedst 

nofoto

16-20 stk

1 dl havregryn

2 dl sesamfrø

1 dl solsikkekerner

3½ dl hvedemel

1 tsk bagepulver

2 tsk salt

2 dl vand

1 dl olie

 

Tilberedning

Tænd ovnen på 200 grader.

 

Bland de tørrede ingredienser i en skål og rør vand og olie i.

 

Fordel dejen på en bageplade med bagepapir.

Brug evt. en våd skraber til at brede den ud med.

Man kan også lægge et stykke bagepapir oven på dejen og bruge en kagerulle til      at rulle knækbrødene helt tynde.

 

Markér med en kniv, hvor store dine knækbrød skal være.

 

Drys eventuelt med sesam, birkes eller hvad du bedst kan lide.

 

Bag dine knækbrød i ca. 20 minutter, til de er lysebrune. Afkøl knækbrødene på en rist og opbevar dem i en kagedåse, til de skal spises.  

Kilde: SØ-feb2013

Vin og sygdom

Noget tyder på, at rødvin:

  • forbedrer kolesterolbalancen
  • kan forebygge visse kræftformer som tyktarms- og lungekræft, idet antioxidanter fra de blå druers skin kan stoppe kræftcellers vækst

Vin dagligt

1-2 glas vin om dagen nedsætter risikoen for en blodprop i hjertet, når man er fyldt 50, og heller et glas om dagen end syv om lørdagen