Smörgås pepparkakor

Smorgas1

Ingredienser

32 stk

200g margarine
4,5 dl sukker
1 dl sirup - mørk
1,75 dl vand
½ spsk kanel - stødt
½ spsk ingefær - stødt
½ spsk nelliker - stødt
1 spsk pommeransskal (kan udelades)
½ spsk natrol
1 spsk vand
750 g mel

Tilberedning

Traditionel varme 200° - 15-17 min.

1 Lad margarine, sukker,sirup og vand varme op uden at koge
2 Hak pommeransskallen fint 
3 Si alle krydderierne i, rør grundigt og lad afkøle 
4 Bland natron, opløst i 1 spsk vand, og mel i.
Det er bedst at røre dejen på en køkkenmaskine, da dejen bliver ret sej 
5 Lad dejen køle af i køleskabet i nogle timer eller til næste dag
6 Form en skefuld dej til en rund bolle som trykkes flad.
Pas på de ikke bliver for store og for tykke, de hæver en hel del 
7 Bag i 15-17 min. ved 200° traditionel varme.
Anvendes varmluft bliver kagerne for sprøde.

 

Kagerne skal helts være seje

Smager fortrinlige med smør og ost

Hos os er de en tradition i julemåneden

Kilde: En svensk kollega tilbage i 70'erne

Smorgas3

Smorgas4

Smorgas2

Tags: Nelliker stødt, Ingefær - Stødt, Kanel - stødt, Sirup - mørk

Udskriv Email

Omsæt mål

Husholdningsmål

Har du behov for omregning af mål, så tage et kig  her, dette er gode gamle danske husråd. Klik her